≫ 

Osedela je u osnovnoj školi i vlasi čupala pincetom: Posle 12 godina borbe donela je veliku odluku

Još kao tinejdžerka farbala je kosu barem dva puta mesečno

  • 0

Sofi Mekgret (27) sa Novog Zelanda je prvi sedi pramen kose našla kada je imala samo 13 godina, a nedugo zatim je počela da se farba kako bi prikrila sede.

- U početku sam vlasi čupala picentom, a sa svakom počupanom izrasle bi dve nove, pa sam onda odlučila da je ofrabam, kako me deca u školi ne bi zadirkivala i zagledala - ispričala je Sofi.

Ona je farbala kosu više do dva puta mesečno, a onda je jednog dana odlučila da prestane.

- Postala sam opsednuta kosom, stalno sam razmišljala na koji način mogu da prikrijem sede, a onda sam shvatila da na taj način stresiram sebe, pa sam odlučila da pustim svoju sedu kosu i uživam u životu - rekla je ova devojka.

Kako kaže, do danas nije sigurna zašto je tako mlada počela da sedi, ali pretpostavlja da je genetika u pitanju, jer je njena majka u četrdesetim bila potpuno seda.

- Išla sam i kod doktora i kroz razgovor smo zaključili da je verovatno genetika u pitanju, ali s druge strane niko u mojoj porodici nije osedeo u tim godinama kao ja - objašnjava ona.

Sofi tvrdi da se trenutno oseća nikad bolje i da je njeno samopouzdanje na zavidnom nivou, a na iznenađenje mnogih ona kosu nije ofarbala ni za dan venčanja.

Sophie McGrath Foto: Sophie McGrath

- Razmišljala sam šta da radim sa kosom, a onda mi je na društvenoj mreži Instagram izašla slika mlade devojke koja grli svoju sedu kosu i to je bio trenutak kada sam i ja prigrlila svoje sede - s osmehom je zaključila Sofi.

Video: Lepa im dok ne progovori: Kao malu je malteretirali zbog glasa a sada ne može da nađe dečka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA