Otvorena prva prodavnica šminke za muškarce: Statistika pokazuje da je pun pogodak

U ovoj radnji se mogu pronaći podloge, puderi, bronzeri, korektori, gelovi za bradu i obrve, pa i tonirane hidrantne kreme

  • 1
Muska šminka men  makeup store War Paint store: Foto: Grey Hutton / News Licensing / Profimedia

Prošlog petka vrata svojim kupicama otvorila je londonska parfimerija "War Paint for Men", prva prodavnica sa šminkom za muškarce. Osim šminke, ovde se prodaju i proizvodi za brijanje i stilizovanje brade, a cilj je ponuditi muškarcima više izbora za ličnu negu i osnovnu šminku.

Ovaj brend osnovao je Deni Grej, pošto je u jednoj emisiji, u organizaciji BBC-ija, osvojio 80.000 evra za ulaganje u projekat.

U ovoj radnji se mogu pronaći podloge, puderi, bronzeri, korektori, gelovi za bradu i obrve, pa i tonirane hidrantne kreme.

- Muškarci su već godinama na putu feminizacije. Pogledajte samo sva ta izdepilirana tela, savršeno izbrijana lica, nežne ruke. Pogledajte veličinu muških torbi poznatih brendova, sve su pune skupih krema i raznih mirišljavih bočica - napisao je novinar Daily Maila koji je posetio ovu prodavnicu.

Njegovim navodima u prilog ide i statistika koja kaže da se svaki 20. Britanac sada šminka, svaki peti jednom nedeljno, a svaki stoti svakodnevno.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by WAR PAINT (@warpaintformen)

Deni Grej (36), osnivač brenda je inače bivši prodavac koji se šminka od svoje 14 godine. Ovaj mladić je u školi bio zlostavljan zbog svog fizičkog izgleda, sve dok nije otkrio čari korektora koji je pozajmljivao od svoje sestre. Tada je, po sopstvenom priznanju, izgradio samopouzdanje.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by WAR PAINT (@warpaintformen)

Pre tri godine on je prodao svoj auto, stavio hipoteku na kuću i potrošio 110.000 evra na svoju prvu seriju kozmetičkih proizvoda za muškarce. Očekivao je prodaju od 2.300 evra, ali je ostvario 12.800 evra.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by WAR PAINT (@warpaintformen)

- Bilo je prilično jasno da tržište postoji. Godinama su muškarci odlazili u parfimerije pretvarajući se da šminku kupuju za svoje devojke. Želeo sam da razbijem taj tabu - kaže Deni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирослав

    28. jul 2021 | 14:14

    Сваком купцу, тампон гратис.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA