Dermatološkinja Dr. Vikalo: Ova biljka vraća hidriranost koži

Prirodni sastojci iz ove biljke mogu da se koriste kao gelovi, kreme ili maske za negu lica preko noći, ključno je da čine lice blistavim i savršeno hidriraju kožu

  • 5
Dm markt Foto: dm drogerie markt

Biljku aloja vera mnogi laskavo nazivaju eliksirom života. Prirodni sastojci iz ove biljke mogu da se koriste kao gelovi, kreme ili maske za negu lica preko noći, ključno je da čine lice blistavim i savršeno hidriraju kožu, a presudni su i za ujednačavanje tena, umirivanje akni i opekotina. O ovim i svim ostalim prednostima i dobrobitima za kožu koje pruža aloja vera govori dermatološkinja dr Jasmina Vikalo.

Aloja gel - spas za suvu i problematičnu kožu

Suvu kožu karakteriše nedostatak masnoća, a zbog narušene prirodne hidrolipidne barijere ona nije u stanju da optimalno zadrži vodu, zbog čega je često i dehidrirana. Baš zato preparati za negu suve kože treba da sadrže supstance koje privlače vodu iz spoljne sredine i vezuju je za kožu, takozvane humektanse, poput ekstrakta aloja vere.

- Zahvaljujući tome što ima visok procenat vode, aloja vera hidrira kožu, a zbog obilja polisaharida u svom sastavu, koji su sposobni da vezuju vodu i zadrže je unutar kože, predstavlja važan humektans. Takođe, formira zaštitni sloj na koži i pomaže u ćelijskoj obnovi, zbog čega se koristi i u ublažavanju opekotina od sunca - ističe dr Vikalo.

Dm markt Foto: dm drogerie markt

Aloja vera - saveznik u borbi protiv akni i bora

Ako imate problem s bubuljicama, aloja vera je odličan saveznik u borbi s upalnim procesima u vidu akni.

- Gel aloja vere koristi se i za ublažavanje akni, jer sadrži salicilnu kiselinu koja čisti pore od viška sebuma. Zahvaljujući brojnim oligoelementima, pre svega cinku, doprinosi zdravlju kože tako što jača njen imunitet - pojašnjava dermatološkinja dr Vikalo.

Takođe, gel ove moćne biljke sadrži veliki broj vitamina, uključujući i vitamine A, C i E koji deluju kao antioksidansi, sprečavajući na taj način starenje kože i bore nastale oksidativnim stresom. Isti vitamini zaslužni su i za umanjenje štetnog dejstva od UV zračenja. Zato je ova biljka idealan partner za putovanje tokom leta.

Da sumiramo – aloja vera gel je sjajno i potpuno prirodno sredstvo za negu lica, bez štetnih hemijskih sastojaka koji mogu dodatno da opterete vašu kožu. Možete da ga upotrebljavate protiv bora, protiv bubuljica, a pokazao se i kao melem za opekotine od sunca.

Dm markt Foto: dm drogerie markt

Kako pronaći proizvode s ovim sastojkom? Tu smo i da vam u tome pomognemo. Na policama u dm drogerijama možete da pronađete GARNIER HYALURONIC ALOE – laganu gel kremu pogodnu za svakodnevnu upotrebu, koja osim aloja vere sadrži i hijaluronsku kiselinu za intenzivno hidriranje. Predlog je i da probate Balea kremu za predeo oko očiju s dodatnom UV zaštitom koja se nanosi ujutru i uveče, dok je u asortimanu i inovativna It'S SKIN ALOE maska za lice u maramici, kao i NIVEA bio aloe vera piling za lice.

Ukoliko do sada niste to uradili, vreme je da u vašu rutinu uključite aloja veru!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    10. avgust 2021 | 10:59

    Rekla mi je dermatoloskinja da je pregledala otorinolaringoloskinja😅

  • Crni

    10. avgust 2021 | 17:33

    Nisam cuo da u Srpskom jeziku postoji i da je pravilno reci i napisati dermatoloskinja, mene su ucili da je zvanje dermatolog, ako je zensko gospodja, goapodjica dermatolog.

  • Kser

    10. avgust 2021 | 23:47

    Dermatoloskinja😑😑😑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA