Ne bacajte talog od jutarnje kafe: Domaći piling uklanja celulit, a kožu čini blistavom i mekom

U velikom broju kozmetičkih proizvoda kafa je neizostavni sastojak, a razlog tome je to što je bogata kofeinom i antioksidansima

  • 0
Face Skin Scrub piling  kafa  nega kože  nega lica Foto: Shutterstock

Većini ljudi jedan od omiljenih načina da započnu dan je ispijanje kafe. Međutim, mnogi kada je popiju, isperu talog, ne znajući za blagotvorne efekte koje kafa ima. Koži tela i lica je neophodna stalna nega kako bi ostala meka i elastična, a jedan od osnovnih koraka je piling.

Najbolji i najjeftiniji način da uklonite sloj mrtvih ćelija sa kože lica i tela jeste da sami napravite domaći piling od kafe koji je posebno delotvoran za suvu kožu.

Kako se pravi smesa za piling od kafe?

Da bi maska za lice bolje delovala, preporučljivo je da prethodno uradite piling lica i na taj način odstranite sve mrtve ćelije. Biće vam potrebna samo tri sastojka koje sigurno imate u kuhinji i 10 minuta vremena da uradite ovaj tretman.

Sastojci:

  • 1 kašika taloga od kafe
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 kašika smeđeg šećera

U posudi sjedinite sve sastojke, pa kružnim pokretima smesu nežno nanosite na kožu i masirajte. Lice isperite mlakom vodom i lagano utapkajte višak vode mekim peškirom. Kada se lice u potpunosti osuši, namažite hidratantnu kremu.

Kafa, mlevena kafa, zrno kafe Foto: Pixabay

Piling za telo

Kafa u pilingu za telo ima pregršt povoljnih učinaka, a jedan od ženama najdražih jeste borba protiv "narandžine kore", odnosno celulita.

Sastojci:

  • 3 kašike kafe
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike smeđeg šećera

Sve sastojke pomešajte i napravite gustu pastu. Piling kružnim pokretima nanesite na vrat i ostatak tela i masirajte, pa ostavite 10 minuta kako bi koža upila sve hranljive materije. Telo isperite mlakom vodom, pa se istuširajte kao i obično.

Ukoliko ne iskoristite svu smesu, možete je sačuvati u posudi koja se hermetički zatvara i iskoristiti je za tri dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA