≫ 

Pričali su joj da je ružna i da zaboravi na manekenstvo, a ona ih je u 55. godini razuverila

Još kao učenica priznala je da želi da bude model, a u školi su joj rekli da bi ipak trebalo da razmotri neke realnije mogućnosti

  • 0
mia mauge, seda kosa

Foto: Instagram/miamauge

Nekadašnja novinarka Mia Modž (55) iz Londona još kao učenica želela je da bude model, ali joj je nastavnik odbrusio da bi ipak trebalo da razmisli o nekom drugom zanimanju. Ona ga, međutim, nije poslušala i odlučila je da u 55. godini života profesionalno počne da se bavi manekenstvom

- Da ste mi pre godinu dana rekli da ću se baviti manekenstvom i da ću se slikati za donji veš, rekla bih da ste ludi - iskrena je Mia.

- U školi me je nastavnik pitao čime bih želela da se bavim, a ja sam odmah rekla da je manekenstvo moja najveća želja. Tada me je podsmešljivo pogledao i kao iz topa rekao da tražim drugo zanimanje. Druga deca su mi to dugo prebacivala i govorila da sam ružna.

Posle dugo godina, od događaja koji ju je pratio kroz život da nije dovoljno dobra i lepa da bi bila model, Mia je počela da reklamira liniju poznatog brenda koji dizajnira donji veš.

- Nikada nisam imala dovoljno samopouzdanja da poziram u donjem vešu, ali se sada osećam kao nikada pre i ponosna sam na svoj izgled i telo - kaže ova žena koja nikada nije odustala od svojih detinjih snova.

A kako je došlo do preokreta?

Ljudi iz sveta mode pronašli su je na društvenoj mreži Instagram i odmah joj poslalu poruku u kojoj joj nude saradnju.

- Imala sam nameru da na socijalnim platformama stvorim zajednicu za žene i da im dam "vetar u leđa", pa sam zbog toga rešila da otključam profil na društvenoj mreži Instagam. Ubrzo su me kontaktirale četiri agencije za modeling - s osmehom priča Mia.

Kada je postala mama, Mia je primetila prvu sedu. Priznaje da se tada pomirila sa sudbinom da nikada neće biti model:

- Sećam se da sam razmišljala kako je to kraj sveta. Ugojila sam se, osedela, a kosu sam farbala svake nedelje.

Ali, ubrzo je promenila mišljenje, jer je shvatila da je svaka žena lepa na svoj način.

- Svet u kom živimo vrši veliki pritisak na nas, ali moramo da ostanemo podignute glave i da im pokažemo koliko smo zapravo lepe. Kada sam prigrlila svoje sede, usledio je osećaj olakšanja i prihvatanja same sebe. Ponovo sam pronašla svoj smisao i uživam u tom osećaju - zaključuje Mia.

Video: Baka Lidija 83 jedva pristala da bude objavljena u časopisu Vogue: Ona ipak više voli Burdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA