≫ 

Kako da frizura opstane na vetru i kiši: Frizerka otkriva pravila za jesenju negu kose

Vlažno vreme je najveći neprijatelj frizure i kose

  • 0
Devojka, žena, frizura Foto: Pixabay

Sada kada se leto približava kraju i kada su dani sve češće kišoviti i tmurni vreme je da promenite rutinu nege kose. Kiša je ženama najveći neprijatelj, kada je stilizovanje kose u pitanju.

Svaki trud da kosu savršeno isfenirate je uzaludan, jer će vlaga pokvariti frizuru, a vetar je umrsiti. Međutim nije samo frizura problem, već se i celokupna nega kose menja, a u toku hladnih dana joj je zaista potrebna kako ne bi izgubila sjaj.

- Promene godišnjih doba uzrokuju gubitak kose i čine da ona postane suva i da izgubi sjaj i volumen, pa bi trebalo poraditi i na pravilnoj nezi - kaže za Telergaf profesionalni frizer Biljana Lazić.

Pravilna jesenja nega kose

- Hladno vreme, niske temperature koje dugo traju mogu da utiču na izgled i sjaj kose - napominje Lazićeva.

Ona dodaje da je potrebno pred kraj leta posetiti frizerski salon i sve ispucale krajeve koji su se oštetili zbog izlaganja suncu, slanoj i hlorisanoj vodi ošisati kako bi nega imala pravi efekat i napominje da se proizvodi za negu kose u toku jeseni razlikuju od onih koje ste koristili leti.

- Proizvode sa pojačanom zaštitom od UV zračenja slobodno možete da odložite. Prioritet u toku jeseni je hidratacija i regeneracija - ističe sagovornica Telegrafa.

Maska, kosa, pranje kose, žena Foto: Shutterstock

Frizerka naglašava da kosu ne bi trebalo prati više od 3 puta nedeljno, a da bi šamponi trebalo da budu bez parabena i sulfata koji neće ošteti kosu.

- Kada je reč o regeneratorima, birajte one bez silikona, jer oni samo površinski štite kosu. Bilo bi poželjeno da koristite regenerator koji sadrži hijaluronsku kiselinu i na taj način obezbedite kosi sve što joj je potrebno - objašnjava Biljana.

Frizure za kišne dane

Postoji nekoliko praktičnih saveta i kućnih trikova, uz pomoć kojih možete da zaštite kosu od spoljašnjih uticaja i na taj način sprečite da vam vetar i kiša unište frizuru.

- Najbolji izbor za kišne dane su talasi i lokne, jer dopuštaju vlasima da prirodno padaju. Savetujem da frizuru ne prskate lakom za kosu, jer je na taj način samo oštećujete - ističe sagovorinica Telergafa.

Kako frizerka kaže, nije ni savršeno rešenje da žene sa ravnom kosom svakodnevno uvijaju istu, pa predlaže da pre feniranja na vlasi poprskate sprej za zaštitu kose od vlage, koji dlaku oblaže tankim zaštitnim slojem.

- Naravno, kosu uvek možete da uvijete bez izvora toplote, uz pomoć viklera ili pamučnih krpica. Pored lokni, savršeno rešenje su i pletenice i punđe, koje takođe možete sami da napravite - zaključila je Lazićeva.

Video: Ova frizura je hit leta 2021: Lako se pravi, efektna je i uz nju vam nije potreban nakit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA