≫ 

Influenserka pokazala razliku između realnih i savršenih fotografija: "Tužno je fotošopirati decu"

Ona na društvenoj mreži Instagram objavljuje svoje fotografije "pre i posle" sređivanja, čime želi da podstakne svest o tome koliko mogu biti lažirane

  • 4
Karina Irby Irbi dizajnerka kupaći kostimi bikini Foto: Instagram/karinairby

Karina Irbi (32) je dizajnerka kupaćih kostima i vrlo uticajna osoba na društvenim mrežama, jer često deli fotografije "pre i posle", kojima želi da pokaže kako izgleda stvarnost "savršenih" Instagram fotografija.

Ona je objavila čitav niz fotografija, od kojih je jedna gotova, doterana i uređena verzija, a druga iskrenija, odnosno izvorna. Mnogi pratioci su ostali šokirani razlikom između tih fotografija.

Karina je objasnila da je reč o potpuno istim fotografijama, ali da je ona s desne strane sređena.

Tako se na jednoj slici Karina s leve strane blago mršti dok snima selfi, dok je u izmenjenoj verziji iste fotografije dodala osmeh u kom dominiraju biserno beli zubi. Takođe, izdužila je lice da bi izgledalo mršavije, naglasila jagodice, zagladila kožu, povećala oči i potamnila obrve.

- Htela sam samo da vidim dokle mogu da idem sa aplikacijom za sređivanje lica - napisala je u komentaru zapitavši pratioce šta misle o ovakvim fotografijama.

Mnogi pratioci čudili su se da nije reč o različitim fotografijama, već o istim koje je Karina izmenila u raznim aplikacijama.


- Složila bih se da ponekad treba prekriti bubuljicu na licu, ali me veoma rastužuje promena oblika lica ili tela. Najviše me rastužuje kada vidim da izmenjuju decu na fotografijama - napisala je jedna devojka, a mnogi kažu da Karinin post tera na razmišljanje o tome koliko je uopšte stvarnih fotografija na društvenim mrežama.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA