≫ 

Manekenka će se na izboru za mis pojaviti bez trunke šminke: "Ne treba nam potvrda da smo lepe"

Počela je da se šminka kada je imala svega 13 godina, a u isto vreme i da ispravlja svoju prirodno kovrdžavu kosu - sada je od toga odustala

  • 2
Elle Seline  Mis Velike Britanije bez šminke Foto: Instagram/elle_seline_official

El Selin (31) je takmičarka ovogodišnjeg Izbora za mis Velike Britanije i namerava da se pred žirijem pojavi potpuno bez šminke kako bi osnažila mlade žene kojima je u eri filtera poljuljano samopouzdanje, a ideali lepote se graniče sa nedostižnim.

Njena odluka je inspirisana borbom koju je prolazila kao tinejdžerka, koju su vršnjakinje maltretirale i koja se šminkala kako bi prikrila svoje nesigurnosti. Sada će, kaže, pokušati da mlade žene osnaži da rade suprotno.

- Već sam sa 13 godina počela da se šminkam, da bih se lakše uklopila - rekla je Selin.

Do 32. godine je promenila svoj stav. Zato se, kaže, više uopšte ne šminka, a želi da podseti i druge da je šminkanje stvar izbora na koji ima pravo svaka žena.

- Ne bi trebalo da se osećamo kao da nam treba nečija potvrda da smo lepe - rekla je i dodala da joj je danas za sve što radi dovoljna samo sopstvena potvrda.

Na njenu su odluku da se na izboru za mis koji će biti održan krajem ove sedmice takmiči bez šminke uticali i pritisci sa društvenih mreža i retuširanih fotografija za koje smatra da mogu da štete mentalnom zdravlju i razvoju mladih devojaka.

- Ako osvestim bar jednu devojku, smatraću da moj trud nije bio uzaludan - zaključila je El.

Video: Ova žena šta god da obuče dominira: Irina Šajk u izazovnoj cvetnoj kombinaciji na Met Gali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA