≫ 

Ulje semenki grožđa smiruje upale i smanjuje bore: Evo kako da ga najbolje iskoristite

Zbog antioksidanata koje sadrži, ovo ulje sprečava prerano starenje ćelija kože, organa, kao i tkiva i ćelija

  • 0
esencijalna ulja, ulje grožđa, grožđe

Foto: Shutterstock

Skoro svakog dana na internetu se pojavljuju proizvodi iz sveta lepote koje nude "eliksire mladosti". Nažalost, u većini slučajeva radi se o marketinškom triku ili proizvodu koji već postoji.

I pored toga, većina žena žudi da proba novi kozmetički proizvod, zanemarujući činjenicu da najbolje uvek dolazi iz prirode. Jedan od takvih sastojaka je i ulje semenki grožđa, koji je pravi melem za lice.

Ovo ulje odlično se pokazalo u borbi protiv mitisera, bubuljica i bora. Poseduje antiinflamatorna svojstva, vlaži, hrani i omekšava kožu lica i tela, ne iritira i ne zapušava pore. Zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanata, ulje semenki grožđa stimuliše proizvodnju kolagena koji je poznat kao saveznik lepe i zategnute kože.

Sve što treba da uradite je da naučite kako da ga koristite.

Piling lica sa uljem semenki grožđa

 

Pomešajte kašiku maka sa dve kašike ulja od semenki grožđa. Smesu nanesite na lice i blagim, kružnim pokretima masirajte nekoliko minuta, zatim isperite mlakom vodom. Primetićete da će koža biti meka i hidrirana, čak i ako posle toga ne nanesete kremu.

Ovo ulje se može pronaći u prehrambenim prodavnicama i namenjeno je za ishranu, stoga se može koristiti za spoljašnju i unutrašnju upotrebu.

Video: Izgledaš 10 godina starije!: Mlada devojka stavila botoks, pa se šokirala zbog komentara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA