≫ 

Ovo je najčešća greška koju mnogi prave posle tuširanja: Dermatolozi savetuju da je izbegavate

Nanesite mleko za telo ili kremu odmah posle tuširanja, a to je najbolje činiti u određeno vreme

  • 0
Tuširanje Image by Pexels from Pixabay

Nezavisno od  godišnjeg doba kožu je potrebno negovati  i čuvati - leti od previše sunca zaštitnim faktorima, a zimi od niskih temperatura i isušivanja hidrantim kremama ili mlekom.

Dermatolozi savetuju da se jednom dnevno obavezno nanosi losion ili mleko za telo, a otkrili su i kada bi to tačno trebalo raditi. Kao najveću, ali i najčešću grešku koju ljudi prave kada je u pitanju koža, dermatolozi navode nanošenja hidratantne kreme u pogrešno vreme.

Mnogi izađu ispod tuša, obrišu se peškirom obuku pidžamu ili ogrtač, a mazanje ostavljaju za kasnije, često za trenutak pred odlazak na spavanje.

Dermatolozi kažu kako je to potpuno pogrešno i dodaju da se koža na taj način baš i ne njeguje.

Kako tvrde iz Američke akademije za dermatologiju, trebalo bi odmah posle tuširanja laganim tapkanjem pokupiti višak vode i onda odmah naneti kremu ili mleko,  i to u  roku od tri minuta posle izlaska iz kade. Koža je tada još blago vlažna, a krema ili mleko  će joj pružiti barijeru koja će sprečiti gubitak vlažnosti, ali i stvaranje bakterija i virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA