≫ 

3 greške koje većina žena pravi kada sređuje obrve: Izbegnite ih kako biste sačuvale prirodnu lepotu

One mogu da ukrase, ali i da učine lice manje lepim, ako ih ne negujemo pravilno

  • 0
Obrve Foto: Pixabay.com

Obrve su jedan od onih bitnih detalja koji lice sveke žene mogu ulepšati, ali i učiniti manje lepim. U zavisnosti kako ih održavate i vodite brigu o njima, one mogu da izgledaju savršeno i da budu pravi ukras iznad vaših očiju.

Kozmetičari tvrde da postoje tri greške koje pravimo kod negovanja i čupanja obrva. 

1. Zaboravljate da ih negujete 

Naravno, nema ništa loše u tome da koristite pouzdan serum za obrve ili ulje ricinusa, ali kao što će vam reći profesionalci, stvarne promene događaju se na unutarašnjem nivou. Budući da su obrve sastavljene od sitnih dlaka te dlake su sastavljane od proteina keratina.

Zbog toga dodaci za izgradnju keratina poput kolagena i biotina mogu da pomognu u nezi vaših obrva što može za rezultat imati povećanu gustinu obrva.

2. Ne pratite vaš prirodni oblik obrva

Kada govorimo o luku obrva, najbolje je pridržavati se svog prirodnog oblika. Iako možete čeznuti za zakrivljenim vrhom ili kockastim oblikom, stručnjaci preporučuju da pratite svoj prirodni oblik obrve.

Ako imate prirodno zaobljene obrve, biće vam prilično teško da "izvučete" drugačiji oblik. Možete ih malo izmeniti kako bi odgovarali određenom obliku, ali nemojte preterivati.

3. Bolno čupanje

Sama pomisao na čupanje tankih obrva može izazvati jezu u vama, a to je zato što kad neprestano čupate dlaku možete oštetiti folikul. Jednom kada se to dogodi, dlaka više nikada neće moći da raste, bez obzira koliko je tretirali serumom.

Ponavljanje takvih, može se reći, bolnih postupaka za naš koren dlake, vremenom se povećava verovatnoću da neke dlačice nikada neće ponovno izrasti. Umesto bolnog čupanja ili depilacije upotrebite pincetu i budite nežni prema svojim obrvama.

Video: Masaža koja vraća sjaj i mladalački izgled kože: Sa svojih 10 prstiju izbrišite godine sa lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA