Kako da kod kuće napravite "vet luk" frizure: Frizerka daje savet i za "mokre lokne"

Ove atraktivne frizure lako se prave i mogu da traju ako ih učvrstite sa malo laka za kosu

  • 0
devojka frizura zalizana kosa Foto: Shutterstock

Kada nemate mnogo vremena, a potrebno vam je da brzo imate dobru, ali i modernu frizuru, do rešenja možete da dođete i bez odlaska u salon.

Vet frizure su apsolutni hit, a možete da ih napravite na više načina i jednako dobro izgledaju na dugoj, kao i na kratkoj kosi.

Mnogima omiljena verzija ove frizure su takozvane mokre lokne za koje se čini da ih je nemoguće napraviti bez posete frizerskom salonu.

Frizerka Ivana Glišić za Telegraf otkriva kako da ove atraktivne frizure napravite kod kuće.

- Ako hoćete vet luk ravne kose, za početak kada kosu operete i osušite, ispravite je peglom za kosu na skroz ravno - kaže frizerka.

Ona dodaje da je bitno napraviti dobar volumen prednjeg dela kose.

- To ćete postići tako što ćete natapirati prednji deo kose. Kada je dobro natapirate, zagladite taj deo kose, pa na ruke nanesite vosak ili ulje, rastrljajte po dlanovima, pa slobodno u većoj količini nanesite na prednji deo kose i zagladite dok ne dobijete "mokar izgled". Da bi vam frizura duže trajala, učvrstite je sa malo laka za kosu - objašnjava frizerka.

mokra kosa zalizana frizura lokne gel wet hairs Foto: Shutterstock

Ona dodaje da je ova frizura izuzetno moderna i atraktivna i da nije teško napraviti je.

- Druga varijanta su mokre lokne koje su potpuni hit među damama. I njih možete napraviti kod kuće. Za ovu frizuru potrebno vam je da imate neki od preparata za kosu na kojima piše “wet look”, što doslovno znači mokar izgled. Takvu kremu ili preparat nanesite na čistu i dobro iščešljanu kosu i što bolje izgužvajte svaki pramen. Kada postignete željeni efekat, da bi vam frizura duže trajala malo je naprskajte lakom za kosu - savetuje Ivana.

mokra kosa zalizana frizura lokne gel wet hairs Foto: Shutterstock

Ona dodaje da postoji još jedan način da napravite mokre lokne, a za to vam je potreban gel ili pena za kosu.

- Mokru kosu izgužvajte penom ili gelom, ali tako što ćete na svaki parmen pojedinačno staviti dosta pene ili gela da lepo drži. Ovakve lokne najbolje je sušiti prirodno. Ili, ako koristite fen, onda pustite da on duva najslabijom snagom - kaže frizerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA