≫ 

Domaća maska za kosu od kvasca: Daće joj sjaj, volumen i zdrav izgled

Ovo pakovanje za oporavak vlasi lako se pravi, a odlično je za sve tipove kose

  • 1
Maska, kosa, pranje kose, žena Foto: Shutterstock

Ukoliko je vaša kosa suva ili previše masna, maska od kvasca je savršen izbor za njenu negu.

Ono što je čini posebnom jeste to što je jednako dobra za oporavak svih tipova kose, a naročito je dobra za sprečavanje opadanja i podsticanje bržeg rasta kose.

Kvasac obiluje vitaminima i mineralima koji hrane i jačaju vlasi, a to su vitamini B kompleksa, cink, gvožđe i bakar. Kompleks B vitamina hrani folikul dlake i posebno doprinosi jačanju korena, a ujedno sprečava ranu pojavu sedih vlasi.

Gvožđe je takođe važno za zdravlje kose; smanjuje opadanje, jer dovodi kiseonik do samog korena dlake i tako je hrani. Minerali kao što su cink i bakar su važni za održavanje zdravlja kože glave. Ako imate manjak ovih minerala, to se manifestuje pojavom peruti, suvom kožom, ali i seborejom.

Za masku od kvasca potrebna su vam četiri sastojka koje verovatno već imate u kući.

Sastojci: 

  • kašičica meda
  • kašika toplog mleka
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 1 žumance

Priprema:

Med rastvorite u toplom mleku. U to dodajte kvasac. Ovu mešavinu ostavite malo da naraste. Kada se taj proces završi, dodajte jedno žumance. Sve zajedno dobro mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Ovako napravljenu masku nanesite na na vlažnu kosu, ravnomerno, a zatim je zamotajte u kapu za tuširanje i peškir koji bi trebalo da održe toplotu i tako omoguće delovanje pakovanja.

Ostavite ovu masku sat vremena na kosi, pa isperite vodom. Ako su vam krajevi baš oštećeni i suvi, u smesu dodajte malo regeneratora, kokosovog ili maslinovog ulja.

Ukoliko želite da postignete savršen efekat, ovu masku za kosu koristite uzastopno mesec dana jednom sedmično, a onda napravite pauzu od četiri sedmice.

Posle tog vremena efekat bi trebalo da se vidi na volumenu, u bržem rastu kose, ali i po tome što će kosa izgledati zdravo i sjajno.

Video: NAJSMEŠNIJE PREUZIMANJE SLAVE: Ova kuca zna kako se krade maska za lice!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA