Njene tetovaže su jedinstvene: Najstarija tatu majstorica na svetu ima 104 godine

Radi ih posebnim štapićima od drveta filipinske limete

  • 0
Whang Od Oggay 104 godine Year Old Tattoo Artist Tetoviranje Filipini Baka Foto: Instagram/whangodofficial

Starica sa Filipina Vang - Od Ogej postala je prava senzacija na društvenim mrežama pošto se pojavio video- snimak u kome je prikazano kako ona tetovira turiste u provinciji Kalinga.

Ova baka je potpuna atrakcija, što zbog tetovaža koje pravi, a koje su pravo umetničko delo, što zbog njenih godina.

Naime, ona ima 104 godine i najstarija je poznata tatu majstorica u proviniciji u kojoj živi na Filipinima, ali i na celom svetu. Zbog načina na koji radi tetovaže, ali i zbog godina, mnogima je umetnička inspiracija, pa su napravili njene portrete.

U njenom rodnom mestu ona ima posebno ime - Mambabatok, a kako sama kaže, uživa u poslu kojim se bavi.

Ova starica je objasnila da su tetovaže za nju simbol snage, hrabrosti i lepote.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da za tetoviranje koristi štapić posebnog drveta Calamansi, koje je poznato kao filipinska limeta.

Vang iscrtava razne tetovaže od onih najjednostavnijih poput slova i brojeva, do vrlo komplikovanih koje su prava umetnička dela na koži.

Kako navodi, turisti za tetoviranje uglavnom traže neke od simbola prirode koji su karakteristični za Filipine. Svoje tetovaže smatra posebnim i navodi da svaka nosi posebnu poruku.

- Moje tetovaže su poruke od bogova i štite nas od neprijatelja i loše energije - prenela je svojevremeno za BBC svoje verovanje ova starica.

Ona je navela da joj u tetoviranju pomaže jedna mlađa članica porodice i otkrila da se tehnika veštine tetoviranja prenosi isključivo s kolena na koleno unutar porodice.

Baka Vang stekla je popularnost zahvaljujući jednoj devojci koja je snimila proces tetoviranja i objavila ga na TikToku.

Pogledajte u video-snimku ispod kako ova vešta starica radi ukrase na telu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA