≫ 

Maska sa cimetom za bujniju kosu: Košta 50 dinara, a rezultati su zadivljujući

Cimet je poznat i kao "borac" protiv opadanja kose

  • 0
Sušenje kose, kosa, žena, maska za kosu, zamršena kosa Foto: Shutterstock

Hladni, jesenji dani traže i da više pažnje posvetimo nezi kose, a jedna od najboljih maski za regeneraciju kose je maska od cimeta. Ovaj čudotvorni začin hrani kosu, postiče njen rast i čini je zdravijom, sjajnijom i bujnijom.

Cimet sadrži antioksidanse, vitamine i minerale koji mogu poboljšati stanje vlasišta. Sastojci koje sadrži pomažu regenaraciji oštećene kose, ali i stimulišu njen rast. Cimet je poznat i kao začin koji sprečava njeno opadanje.

Donosimo vam recept za jednostavnu masku sa cimetom koja će regenerisati suve vlasi, ali i podstaći kosu da brže raste.

Sve što je potrebno od sastojaka za ovaj, slobodno možemo reći, melem za kosu verovatno većina vas ima kod kuće.

Sastojci:

  • manja šoljica jogurta
  • 1 kašika cimeta u prahu
  • 1 žumance

Jogurt i cimet mešajte dok ne dobijete glatku smesu, a onda dodajte žumance i dobro promešajte. Nanesite masku na kosu i nežno izmasirajte tako da prekrijete kosu od temena do krajeva. Potom stavite kapu za tuširanje i ostavite masku da stoji pola sata. Nakon toga operite kosu šamponom, kao i obično.

Najbolje bi bilo da posle ove maske pustite kosu da se osuši prirodno, a ako koristite fen onda sušite kosu najmanjom jačinom.

Posle primene ove maske kosa će izgledati kao da ste stavili najskuplje pakovanje - vlasi će biti sjajne i glatke, a kosa će izgledati zdravo. Ako ovu masku budete koristili jednom sedmično dva do tri meseca uzastopno, uverićete se da će kosa početi da raste mnogo brže, a ujedno će postati i sjajnija i bujnija.

Video: Kako da običnim češljanjem utvrdimo da li imamo manjak vitamina D u organizmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA