Baka (86) krunisana za Mis Holokausta: Odata počast ženama čija je mladost ukradena u ratu

Takmičenje je organizovano u Muzeju prijatelja Siona u gradu Haifi i na taj način je odata počast svim ženama koje su preživele užase genocida

  • 0
Salina Steinfeld Miss Holocaust Survivor Foto: Tanjug/AP

Salina Stajnfeld (86) je rođena 1932. godine u Rumuniji, a sa samo šest godina njeno detinjstvo je prekinuo Drugim svetskim ratom. Sada, 82 godine posle, Salina je krunisana za "Miss Holocaust Survivor".

Ovo takmičenje organizovano je u Muzeju prijatelja Siona u gradu Haifi i na taj način je odata počast svim ženama koje su preživele užase genocida.

Organizatori su se potrudili da damama obezbede sve, pa su tako frizuru pravile frizerke, imale su profesionalne šminkere, a haljine su birane s puno ukusa.

- Želimo da pokažemo poštovanjem svim ženama čija je mladost ukradena u toku Drugog svetskog rata, a koje su posle njega stale na svoje noge - rekli su ljudi iz organizacije.

Salina Steinfeld Miss Holocaust Survivor Foto: Tanjug/AP

Selina je sada bogata žena - ima četvoro dece, unučiće i praunučiće, a kako kaže, nije mogla ni da sanja da će uspeti da se ostvari u ulozi porodične žene.

- Uspela sam da pobedim ružne stvari koje su mi se dogodile. Sada sam porodična i srećna žena, a ko bi rekao. Veliki je Bog - rekla je Selina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA