≫ 

Vlažne maramice mogu da izazovu upalu: Kozmetičarka objašnjava kako je najbolje očistiti lice

- Jedan od razloga je i taj što vlažne maramice uglavnom sadrže i alkohol koji isušuje kožu, pa može doći i do dehidratacije - kaže za Telegraf kozmetički tehničar Miljana Spaić

  • 0
nega lica, koža, vlažna maramica Foto: Shutterstock

U moru prečica koje nam mogu pomoći u nezi kože, nalaze se i praktične vlažne maramice. Većina žena ih nosi sa sobom, jer je pakovanje dovoljno malo da može da stane u svaku torbicu.

Prodaja ovih maramica se udvostručila u prethodnoj godini. Ali, iako ovo može biti odlična vest za kozmetičke kompanije, to može biti loša vest za našu kožu, jer ove maramice mogu da izazovu brojne probleme, od akni do bora.

- Neretko možete da pročitate ili čujete kako je svejedno čime ćete da očistite lice i da je jedino bitno imati dobar serum ili kremu. Ja se ne bih složila sa tim s obzirom na to da loš ili neadekvatan čistač može da nanese više štete nego koristi - kaže za Telegraf kozmetički tehničar Miljana Spaić.

Prema rečima naše sagovornice, postoji više razloga zbog kojih vlažne maramice ne bi trebalo koristiti za čišćenje lica.

- Brisanje kože lica vlažnim maramicama može biti grubo što je iritantno za kožu. Kod nekih stanja kože i iritacija niskog nivoa može da izazove pojačanje simptoma i pogoršanje stanja. Drugi razlog je što ne čiste kožu u potpunosti. Zapravo nečistoća se samo prenosi sa jednog kraja lica na drugi - objašnjava Spaić.

nega kože, nega lica, koža, lice Foto: Shutterstock

Ona dodaje da iako lice deluje očišćeno, nečistoća se zadržava na koži, pore ostaju začepljene što može da izazove upalu.

- Jedan od razloga je i taj što vlažne maramice uglavnom sadrže i alkohol koji isušuje kožu, pa može doći i do dehidratacije. Ako žurite, na putu ste ili niste u situaciji da adekvatno očistite lice i najzgodnije vam je da to uradite vlažnim maramicama preporučila bih da se i umijete posle toga i namažete hidratantnu kremu - savetuje sagovornica Telegrafa.

Kozmetički tehničar preporučuje "dvofazno čišćenje lica", odnosno korišćenje dva proizvoda od kojih je prvi na uljanoj bazi, a drugi na vodenoj.

- Na taj način se uklanjaju i hidro-solubilne (nečistoće koje se rastvaraju u vodi) i lipo-solubilne (nečistoće koje se rastvaraju u ulju). Ovakvim čišćenjem nečistoće su adekvatno uklonjene i lice je spremno za dalju negu - zaključuje kozmetički tehničar Miljana Spaić.

Video: Najbolje prirodne dezinfekcione maramice možete napraviti sami od 2 sastojka koje svi imate u kući

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA