≫ 

Piling za jesenju negu lica: Očistiće vašu kožu i spremiće je za još hladnije dane

Ovaj piling napravićete brzo i lako, a sve što vam je od sastojaka potrebno već imate u domaćinstvu

  • 0
Maska za lice, nega lica Foto: Shutterstock

Hladno vreme donosi nove izazove za negu kože, a lice je svakako najizloženije uticajima promene vremena. Hladnoća isušuje kožu, a dani koji su pred nama upozoravaju nas da je pravi trenutak da se pobrinemo da što bolje pripremimo lice za zimu.

Mnoge žene posegnuće za pilinzima i preparatima koji su lako dostupni u kozmetičkim prodavnicama, ali s njima nikada niste sigurni kakav će rezultat dati.

Čak i oni najskuplji nekada mogu da ne daju očekivane rezultate. Uz to svako od nas voli da zna šta je to što stavlja na lice, pa je tako jednostavnije napraviti domaći piling.

Uz to što je lakše, svakako je i ekonomičnije, naročito ako sve što vam je potrebno već imate u domaćinstvu. Donosimo vam predlog za jedan takav domaći piling kojim ćete pripremiti lice za predstojeće hladne dane.

Za  piling koji će blagotvorno delovati na vašu kožu lica u jesenjim danima potrebna su vam samo tri sastojka, koja skoro svaka žena već ima u kući.

Sastojci: 

  • 1 kašika zelenog čaja
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašika meda

Skuvajte zeleni čaj i ostavite ga da se ohladi. U razmeri  1:1:1 pomešajte sastojke što znači na jednu kašiku čaja, ide jedna kašika šećera i jedna kašika meda.

Kružnim pokretima umasirajte piling na kožu lica i ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite lice mlakom vodom i nanesite hidrantnu kremu.

Zeleni čaj je odličan antioksidans, a med je najveći borac protiv bakterija. Piling od ovih sastojaka je idealan za detoksikaciju i dezinfekciju kože.

Piling je poželjno uraditi jednom nedeljno kako bi skinuli sve nečistoće koje se nalaze u dubljim slojevima kože. 

Video: TikTokerka otkrila kako korektorom podići lice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA