≫ 

Kako da vaša boja kose što duže potraje: Frizer otkriva trikove zlata vredne

Vaša kosa će uvek delovati sveže ofarbano

  • 0
Farba, ofarbana kosa, nega kose, crvena kosa, crvenokosa, žena, devojka, lepota Foto: Shutterstock

Svaka žena koja farba kosu, bilo da to radi sama kod kuće, ili se prepušta profesionalcima, ima za cilj da farba što duže potraje, da intezitet boje bude kao prvog dana i da vlasi deluju uredno i sveže.

Međutim, to se ne dešava svaki put, boja se ispira, a vi nemate dovoljno vremena ili sredstava da sve iznova radite. Srećom, postoji nekoliko trikova koji će vam omogućiti da farba na kosi što duže potraje.

Dejvid Stanko, profesionalni frizer kaže da specijalizovani proizvodi za kosu sadrže silikone koji čuvaju boju, ali da bi trebalo voditi računa da nemaju sulfate, što su jaki deterdženti koji boju ispiraju.

- Važno je da ofarbanu kosu zaštitite od visokih temperatura. Neki od sastojaka farbe za kosu skidaju zaštitni sloj kutikule, kako bi boja što duže mogla da prodre u vlasi - kaže Džoel Voren, njujorški frizer slavnih ličnosti.

To čini kosu podložnijom isušivanju dok je sušite fenom ili je ispravljate peglom, pa će vrlo brzi postati beživotna. Održavajte je hidriranom tako što ćete upotrebiti sprej za zaštitu kose od visokih temepratura.

Plavuše će trajanje boje produžiti ukoliko je ispitaju blagim, ohlađenim čajem od kamilice, pa tek onda vodom. Bez obzira na boju, izrastke ćete najbolje prikriti uvijanjem kose.

Ispiranje uz malo sode bikarbone

Voda sa česme sadrži hlor i magnezijum koji bi mogli da se natalože na kosi, zbog čega će ona delovati beživotno. Zato bi posle tuširanja i pranja kose, vlasi trebalo da isperete sa malo gazirane vode ili vodom u koju ste dodali kašičicu sode bikarbone.

Prikrivanje sedih senkom za oči

Ukoliko želite brzo da popravite izrastak ili prikrijete sede, a nemate vremena za farbanje kose, najjednostavnije je da starom četkicom za zube nanesete tamnu senku za oči.

Video: Trik kako da vam kosa bude svilenkasta, sjajna i duža posle samo nekoliko pranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA