≫ 

Smršao neverovatnih 200 kilograma: Ljubav prema ženi ga je podstakla na životnu promenu

Kako kaže, kancelarijski posao je dodatno pogoršavao stvari, jer je stalno imao potrebu da nešto jede

  • 0

Robert Tregila iz Amerike još kao dete je imao problem sa viškom kilograma, pa je zbog fizičkog izgleda često bio diskriminisan i omalovažavan. 

- Hrana je bila moj način da budem srećan. Nisam mogao da pronađem sreću u sebi, pa sam je pronašao u hrani - rekao je Robert.

Kako kaže, kancelarijski posao je dodatno pogoršavao stvari, jer je stalno imao potrebu da nešto jede.

- Toliko sam se ugojio da je svaki pokret bio kao po kazni. Leđa, ruke, noge, ma, celo telo me je bolelo kada bih prošetao ili stajao duže od 5 minuta. Zato sam prestao da pijem vodu, kako ne bih morao da idem u WC - ispričao je Robert.

300 - cifra koja je promenila njegov život

Robert se u međuvremenu oženio, kako on kaže, sa ženom koja je bila i ostala njegov anđeo čuvar. Prema njegovim rečima, supruga je predložila da se izmeri i utvrdi koliko tačno ima kilograma.

- Stao sam na vagu, pogledao dole i video da piše 300. Tada sam rešio da isprobam sve moguće metode mršavljenja - kaže on i priznaje da su ga ljudi izbegavali, a roditelji koristili kao loš primer drugoj deci:

- Stalno su govorili: "Pogledaj ga. Eto, ovo se dešava kada se ne hraniš zdravo i jedeš samo ono što ne treba". Bio sam veoma tužan i utučen zbog njihovih reči.

Robert je isprobao skoro sve dijete i metode mršavljenja, ali ništa nije urodilo plodom na duge staze. 

- Moja želja za hranom je u tom periodu bila nikad veća, a zdravstveni problemi su bili nikad gori. Međutim, samo me je jedna stvar dozvala pameti - moja žena, moj anđeo čuvar - s osmehom je rekao  Robert.

Smršao 200 kilograma u ime ljubavi 

- Pojavio se strah da ću umreti i da će me žena naći mrtvog u krevetu. To sebi ne bi mogao da oprostim - iskreno je ispričao ovaj čovek.

Robert je postepeno krenuo da menja svoje životne navike, a ovaj put je proces mršavljenja shvatio ozbiljno.

- Merio sam svaki gram hrane koji sam unosio i shvatio sam da je biti dosledan najvažnija stvar u ovom procesu. Kada sam smršao oko 50 kilograma, krenuo sam da idem u teretanu, a kilogrami su se samo topili - kazao je Robert.

Ipak priznaje da ovaj put nije bio lak, jer je stalno dolazio u iskušenja kada bi izašao u restoran s prijateljima i video svu tu nezdravu hranu oko njega.

- Uh, to stvarno nije bilo lako, ali sam ostao dosledan i zbog toga sam i smršao 200 kilograma - ponosno kaže on i naglašava da bez supruge ništa ne bi uspeo:

- Ona je moja podrška, kada bih odlazio na posao, u kutiju sa hranom bi mi ostavljala papirće na kojima bi pisalo: "možeš ti to, verujem u tebe, volim te", bez nje ništa ne bi bilo moguće.

Video: Ovako hrskavu slaninicu nikada niste jeli: Verovali ili ne, savršena je i za mršavljenje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA