≫ 

6 grešaka koje žene prave kada koriste proizvode za ulepšavanje: Da li pravilno nanosite parfem?

Ako do sada niste znali mućkanje laka pre lakiranja noktiju čini da on brže spada

  • 0
Šminka, rumenilo, žena

Foto: Shutterstock

Verovatno da većina dama nije znala da su neke stvari koje rade svakodnevno koristeći kozmetiku i sredstva za ulepšavanje pogrešne. Čak i ako koristite najkvalitetnija kozmetička sredstva ona mogu imati kontraefekat, ako ih ne upotrebljavate pravilno.

Mnoge žene celog života žive u zabludi da bi trebalo puder nanositi na celu površinu lica ili da je potrebno promućkati lak pre lakiranja noktiju.

Evo kojih šest grešaka većina žena pravi:

1. Pre lakiranja uvek promućkate lak za nokte

 

Ovo je navika koja se skoro prenosi sa kolena na koleno. Generacije žena su bile u zabludi da će lakše, lepše i ravnomernije nalakirati nokte, ako promućkaju lak. Možda i hoćete, ali ovo ima više štete nego koristi. Mućkanje laka uzrokovaće mehuriće pa će lak sa vaših noktiju brže spadati.

2. Puder nanosite na celo lice

 

Većina žena nanosi puder na celu površinu lica. Međutim, to nekada vašem izgledu može da naškodi. U većini slučajeva, preporučuje se staviti malo pudera na područje ispod očiju, čelo, nos i bradu, izbegavajući obraze. Nanošenje previše pudera, a posebno na obraze naglašava nesavršenosti vaše kože.

3. Kosu češljate od korena

 

Ovakav način češljanja kose može da je učini lomljivom. Umesto toga, podelite kosu na delove i krenite odozdo prema vrhu. To je pravi način češljanja kose. Ovaj način  pomaže i da lakše razmrsite kosu.

4. Parfem nanosite ispod ušiju ili na kosu

 

Ako želite da vam parfem traje duže, nanesite ga odmah posle hidratacije. Prskanje parfema na kosu je isušuje, jer sadrži formulu na bazi alkohola. Trljanje kože ispod ušiju parfemom takođe nije dobar način. Trenje zagreava kožu i oslobađa prirodne enzime koji menjaju miris. Nanesite parfem na garderobu ili na vrh ušiju.

5. Šampon koristite odmah pošto pokvasite kosu 

 

Pustite kosu da malo upije vodu. Na taj način ćete bolje oprati kosu. Ono što je važno jeste da ne preterujete sa količinom šampona.

6. Ruž nanosite od ivica usana prema sredini

 

Ispravan način nanošenja ruža jeste od sredine usana prema ivicama. Fokusiranje na sredinu koja vam daje veću kontrolu i smanjuje šanse da izađete van linije usana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA