≫ 

Novi trend šminkanja: Na licu nemate ništa, a na slikama deluje potpuno suprotno

Sve veća digitalizacija naših života, u svim segmentima, ali i pandemija donele su sveprisutnost virtualne realnosti

  • 0
catalinahotin

Printskrin: TikTok/catalinahotin

Iako talentovani pojedinci mogu da sprovedu u delo nešto za šta se smatralo da je moguće samo pomoću kompjutera, a kozmetička industrija napredovala do neslućenih razmera, praćenje promena ne zaobilazi ni ovu granu.

Sve veća digitalizacija naših života, u svim segmentima, ali i pandemija donele su sveprisutnost virtualne realnosti, a sada donose i nove stilove i kreiranje stilova u šminkanju.

Kada je šminkanje u pitanju, skoro da ne postoji mana koju ne može da prikrije, ali ni deo lica ili tela koji ne može da istakne.

Ipak, kada su pojedini stilovi u pitanju, čak i šminkeri pribegavaju tzv. digitalnom mejkapu. Zapravo, ovo je kreiranje našminkanog lica u aplikaciji, a kada se fotografišete, delovaće kao da ste potpuno našminkani i uživo i da ste uložili sate i sate u to.

Studentkinja i šminkerka Katalina Hotin (23) iz Rumunije, na ovaj način kreira sopstvene mejkap stilove i ističe niz prednosti ovog načina, kada su društvene mreže u pitanju.

- Danas postoji niz aplikacija za šminkanje i uređivanje lice, ljude zanima kako bi izgledali sa različitim bojama, stilovima, itd. Na primer, ako mi za neki tip šminkanja treba pet sati, u digitalnoj varijanti mi je potrebno sat vremena da ga završim - ispričala je ona.

Kako kaže, bilo joj je potrebno neko vreme da sve savlada, ali ističe da je to stvar prakse, ali i kreativnosti.

O prednostima ove vrste šminkanja kaže da je to lako uklanjanje, zapravo se na vašem licu ne nalazi ništa. Ali i kreiranje stilova za koje nemate ni alat ni veštine.

- Osim toga, predsnost je igranje teksturama, medjima i bojama bez uslova koje morate ispuniti u realnom životu - rekla je Katalina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA