Ima 130kg i anoreksiju, ali joj niko ne veruje: "Ovo radiš da bi se pisalo o tebi"

Iako je nesvakidašnje i neobično da osoba koja ima 130 kilograma ima i anoreksiju, ova mlada žena je potvrdu o dijagnozi dobila i od psihologa

  • 0

Tes Holidej (36) je plus-sajz manekenka koja na društvenoj mreži Instagram ima više od dva i po miliona pratilaca. Ona je postala popularna zbog svojih oblina i kilaže od 130 kilograma. 

Tes na svom profilu svakodnevno objavljuje fotografije na kojima je nasmejana i na kojima pozira u donjem vešu i uskoj odeći; na prvi pogled, deluje da je u njenom životu sve u redu.

Ali, da nije sve tako sjajno i bajno kao što možemo da vidimo na društvenim mrežama, dokazuje i njena objava na Instagramu u kojoj je podelila informaciju o svom zdravstenom stanju.

Naime, Tes je objavila fotografiju na kojoj se nalazi ona i novinski natpis "Bila sam šokirana kada sam saznala da imam anoreksiju".

Kako kaže, prošlo je nešto više od godinu dana od kako joj je dijagnostikovan ovaj poremećaj u ishrani, te je rešila da svoje iskustvo o odnosu sa hranom podeli u intimnoj ispovesti za časopis "Today".

Tes u ispovesti otkriva da je hrana postala njen odbrambeni mehanizam kada je sa 10 godina ostala bez majke.

- Stvarnu količinu hrane koju unosim oduvek krijem od svoje okoline - rekla je Tes.

- U toku protekle decenije imala sam dosta faza kada sam sebi uskraćivala hranu. To znači da praktično uopšte nisam jela ili sam jela izuzetno malo. Prošle godine dijagnostikovana mi je anoreksija i nikome nisam želela da kažem. Kada mi je nutricionistkinja rekla da pokazujem sve simptome anoreksije, odgovorila sam joj: "Zar ne vidiš kako izgledam?! Nema šanse da mogu da budem anoreksična".

Iako je nesvakidašnje i neobično da osoba koja ima 130 kilograma ima anoreksiju, Tes je potvrdu o dijagnozi dobila i od psihologa.

Manekenka priznaje da joj je trebalo mnogo snage i hrabrosti da prizna celom svetu svoje stanje i otkriva da svakodnevno dobija poruke mržnje.

- Optužuju me da lažem i da samo želim da privučem pažnju na sebe. Pišu mi "Ovo samo radiš da bi se pisalo o tebi". To nije istina; istina je da u poslednje vreme ponovo padam u "kandže" anoreksije i da je ovih dana za ceo dan popijem samo dve šolje kafe - iskrena je ova devojka.

Ona kaže da i dalje ne shvata kako je njeno telo izgladnelo i neuhranjeno, a s druge strane ima višak kilograma.

- Teško je to što je anoreksija povezana samo sa jednim oblikom tela, a mi ostali smo isključeni. Dajem sve od sebe da se oporavim i trudim se da uvek u svojoj blizini imam hranu koju lako i brzo mogu da pojedem. Redovno idem na terapije i želim da ohrabrim sve one koji se nalaze u ovoj situaciji i kažem im da se obrate stručnom licu - zaključila je Tes.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA