Posle 6 godina samoće, bezbroj drama i mučnih odnosa, upoznala sam sasvim normalnog dečka i sada ne znam kako da se ponašam

Čitateljka nas je zamolila da joj pomognemo - a ko će to bolje od nas samih - pišite joj svoja iskustva i mišljenja

  • 16

Na mejl Telegrafa stiglo je poduže, ali maksimalno iskreno i otvoreno pismo jedne čitateljke, koja se našla u naizgled jednostavnoj, ali za nju jako teškoj i komplikovanoj životnoj situaciji. Njeno pismo prenosimo u celosti, a vas pozivamo da joj pomognete svojim komentarima.

Lela otkrila celoj Srbiji da ju je muž prevario posle 30 godina braka: "Muškarcima fali neka čvrkica u mozgu", a ženama dala šokantni savet (VIDEO)

"Sve moje drugarice su ili udate, ili u srećnim, dugim vezama. To valjda i jeste normalno kad imaaš više od 30 godina. E sad, nisam ja kriva što sam imala vezu koja se neslavno završila, krivi smo oboje.

Došao je onaj trenutak "il' ćemo se venčavati, il' rastajati", pa smo oboje zaključili da je vreme da raskinemo, posle 10 godina. Prosto, shvatili smo da smo imali jednu predivnu priču koja nije dovoljno sazrela za sledeći korak. A ako nije sazrelaa za deceniju, neće ni sazreti.

To je bilo pre pet godina. Mislila sam, imam 27 godina, mlada sam, ostvarena na drugim poljima - imam dobar posao, živim sama, imam prijatelje... Kad dođe vreme, desiće se ljubav. I nisam se opterećivala time.

Prolazili su meseci, godišnja doba, prošla je godina. Onda je prošlo još pet.

Foto: Pixabay

Povremeno sam upoznavala neke ljude, sa nekolicinom izlazila, viđala se. To su sve bili sasvim ok ljudi, ostvareni i na mestu. Ali, uvek je morala da bude neka drama. Bilo da je u pitanju prevara, drugi se vratio bivšoj, treći je bio mamin sin (ne želite da vam prepričavam taj pakao), četvrti je imao paralelnu vezu. Vrhunac je bila jedna vezica od pre 5 meseci, koja je tek počela da liči na to, a ja saznala da gospodin ima dete i suprugu.

Nekada sam se mirila sa situacijom, nastavljala sa svojim životom kao da se ništa nije desilo, dok su me neke situacije manje ili više pomerale iz koloseka. Onda, ova poslednja me je dotukla. Kao da je sve puklo i izašlo iz mene tada. Baš mi je bilo teško i počela sam da se pitam da li je problem u meni, da li sam ja luda, da li možda očekujem previše... ali, kad biste znali svaki detalj, shvatili biste da su priče mnoogo bizarne i da je baš malo verovatno da se sve one dese jednoj osobi.

Ne možete da ne "puknete", kad-tad.

Foto-ilustracija: Profimedia

Počela sam da verujem da sam magnet za ludake i da nikada neću naći sreću u ljubavi. I baš sam bila loše. Do tog ponedeljka.

Otišla sam kod drugarice na neku sedeljku, bilo je desetak ljudi, a onda se pojavio on. Sasvim fin, ljubazan i učtiv mladić. Drugaricin prijatelj iz detinjstva, samo nismo imali prilike do tada da ase sretnemo, nisu oni toliko bliski. Počeli smo da pričamo, sve je krenulo kao "niz vodu".

Zove se Mirko, stariji je od mene dve godine, programer je i živi sam. Voli da putuje, voli rok muziku, voli mačke (što je meni jako važno), voli avanturu, smeh i druženje.

Sve je, ono, savršeno. A lep kao lutka!

Počela sam da ga ispitujem ima li devojku (kao izokola), pa sam navodila vodenicu naa priče o nerazjašnjenim odnosima, bivšima sa progoniteljskim nagonima, priznatoj i nepriznatoj deci... I pomislio je da sam neka ludača. Tako smo se i rastali tu noć.

Pixabay

Sva sreća, pristao je sutradan da idemo na kafu, pa sam probala da mu objasnim poreklo svojih paranoja.

Uglavnom, od tada je prošlo mesec i po dana. Viđamo se redovno, izlazimo, odemo na večeru ili ručak, u bioskop, pozorište. Bili smo na planinarenju jedan vikend, bilo je super. I sve je savršeno - idealno, zabavno, nema napetosti, neprijatnosti, sve teče glatko... Samo, ja ne mogu da se otrgnem od osećaja da kad-tad nešto neće biti u redu, da mora da ima "ono nešto"... I to me ubija. Svi mi kažu da se opustim, ali ja ne mogu.

Šta da radim? Pomozite mi!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    19. oktobar 2018 | 16:12

    Svaka treca devojka kod nas ima isti problem...Nije do tebe vec se drustveni sistem poremetio...U stvari,ovde su svi sistemi poremeceni

  • HPV

    19. oktobar 2018 | 16:58

    recu mu da ti je treci tek, zatrudni na kvarno, vreme ti davno otkucava, i kulov je ulovljen. ne ispovedaj mu se, ko te je kad, kako i gde nategao, muskarci to ne podnose. ali sto pre, izgustirace te za koj mesec, ima novih modela, niko ne voli da vozi star, rashodovan kombi, makar imao torziono vesanje. surovo i realno.

  • Бранка

    19. oktobar 2018 | 18:08

    Уживај . . . не очекуј ништа . . . .и десиће се оно што је најбоље за тебе . . . .само буди опуштена и добра према њему . Ако те и остави значи да те не заслужује

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA