≫ 

Pitajte majku koliko partnera je imala u životu jer to može da vam otkrije važnu stvar o tome da li ćete se udati

Iako se mnogo toga promenilo od vremena kada se vaša majka zabavljala, ključne stvari su i dalje iste

  • 9

Deca će imati podjednak broj romantičnih partnera tokom života kao što ih je imala i njihova majka, stoji u istraživanju objavljenom u časopisu PLoSONE.

Ta tvrdnja je rezultat proučavanja podataka više od 7.000 majki i njihove biološke dece u SAD iz Nacionalnog longitudinalnog istraživanja mladih 1979. i Nacionalnog longitudinalnog istraživanja male dece i mladeži, a naučnici su ih pratili u periodu od najmanje 24 godine.

- Istraživanje je sadržavalo pitanja o partnerima, uključujući one s kojima su živeli, one s kojima nisu, o vezama koje su se završile brakom i onima koje su se završile razvodom. Otkrili smo da je broj brakova i broj partnera u slučaju majki bio sličan brojkama partnera i veza njihove dece - kazala je Kler Kamp Duš, vanredna profesorka humanističkih nauka na Ohajo univerzitetu, koja je predvodila tim istraživača.

Foto: Pixabay.com

Ona kaže kako podjednak broj partnera majke i deteta nema veze sa statusom u društvu već verovatno sa time da majke prenose veštine vezane za romantične odnose na decu, uče ih interakciji sa svima, pa tako i budućim partnerima, prenosi Daily Mail.

Ova profesorka već godinama proučava bračne trendove i kaže kako nam naši roditelji pružaju nacrt kako biti socijalno ljudsko biće.

Odrasli uz koje odrastamo nam svojim primerom pokazuju kako da pokazujemo ljubav, kako se da svađamo, kako da se izvinimo, predstavimo, kakva je naša interakcija sa starijim ljudima, sa različitim polom, komšijama, prijateljima... To sve utiče na to kakvi smo u romantičnim vezama i kakvi tipovi partnera nas privlače.

Kler dodaje je kako su se neke stvari promenile u odnosu na prošla vremena i da su naša očekivanja od partnera porasla na smešno visoke standarde. Ipak, naglašava da su osnovni elementi odabira partnera ostali isti.

VIDEO: Pevačica na nastupu pred svima otkrila strašnu istinu: Nikada neću biti majka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm...

    18. novembar 2018 | 18:44

    Totalna glupist! Moja majka je bila kao maceha...uvek sam trazila majku u drugim zenama...a ja sam puna ljubavi,neznosti...totalna suprotnost moje majke!

  • Dusan

    18. novembar 2018 | 16:58

    Ha,ha pa dva...ja sam svakoj drugi bio...

  • Tina

    18. novembar 2018 | 19:06

    Moja majka je imala nekoliko partnera i jedan kratki brak. Mene je rodila vanbracno. Ja sam ih imala nebrojeno, ni imena se svih ne secam. S nekima sam se zabavljala dok su drugi bili prolazne avanture. Bila sam promiskuitetna jer nisam imala dovoljno bliskosti sa roditeljima. U tridesetim sam se udala i dobila sina i nakon toga je usledio razvod zbog neslaganja karaktera. Jos neko vreme sam menjala partnere a onda sam stala. Odgajala sam sina u hriscanskom duhu. Njemu je dvadeset i sesta, nevin je i cuva se za brak.Nema pravila jer na decu mogu da uticu i drugi faktori a ne samo odgoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA