Naučnici dokazali: Od ove 3 stvari zavisi da li ćete se udati ili ostati usedelica do kraja života

Nije baš tačno da "svaka krpa nađe zakrpu", a stručnjaci su to sada i dokazali. Brak zavisi samo od tri faktora

  • 5

Naučnici se stalno bave istraživanjem brakova i onim što je potrebno za reću, osim ljubavi naravno. Sada su došli do zaključka da su potrebne samo tri stvari da biste se udali i bili u srećnom braku. Verujte, nije ni malo lako ispuniti ove norme.

Da li ste ikada čuli da izreku da nisu svi ljudi za brak i pomislili da je nemoguće da je to istina i da će se svi pre ili kasnije skrasiti?

Naime, istraživanje objavljeno u časopisu "Social Science Research" je pokazalo da verovatnoća da se udate zavisi od tri uslova: fizičke privlačnosti, karakterne privlačnosti i brige o vezi.

Foto:Pixabay.com / Tajna uspešnog braka je u dobroj komunikaciji

Ukupan rezultat dobijen istraživanjem koji se temelji na ove tri karakteristike pokazaće hoćete li ubrzo pred oltar ili ne.

Istraživanje je obuhvatilo čak 9.000 ispitanika, a naučnici su ih ocenjivali ocenama od jedan do pet.

Nimalo iznenađujuće, ali što je veća ocena bila, to je bila i veća verovatnoća da će se osoba udati odnosno oženiti.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Naypong

Iako su važne sve tri navedene karakteristike, istraživanje je dokazalo da se one ipak mogu međusobno upotpunjavati. Na primer, ne baš najbolji fizički izgled može da se nadomestit visokim stupnjem inteligencije i duhovitosti.

Ali uprkos svim istraživanjima, najvažnije je da sami sebi postavite pitanje - da li uopšte želite da budete u braku ili ne.

(Telegraf.rs / superzena.b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    9. decembar 2018 | 13:28

    Kako to da ti, nazovimo "naučnici", nisu naveli da religije igraju najvažniju ulogu. Zašto niko nije naveo ostale religije već je, po mom mišljenju, baza bila hrišćanstvo. "Moderne ženae", njih dvadesetak posto, uopšte ne žele decu, ne žele imati nikakve bračne obaveze, ali zato tamo gde ima dobar i dubok džep, one su i te kako prisutne, kao i sve ostale. Koja fizička privlacnost, koja volja za brak, priče za decu!!! Primera radi, postavite dva blizanca koji sto posto lice jedan na drugog, jednoga obucite sportski i dajte mu da sedne za volanom jednog "ferarija" ili nekog drugog luksuznog auta, a drugom dajte radnicko odelo i neki alat u rukama , ili da sede na istoj terasi, pa će te sigurno videti ko će od njih dvojice imati više uspeha kod žena, i ako liče sto posto jedan na drugoga. I nije samo to...

  • DARKO 100%

    9. decembar 2018 | 10:19

    Muskarac se zeni kad on odluci a devojka se udaje kad kad je muskarac zaprosi,obadva slucaja zavise od vremena hoceli se to desiti ili nece

  • Irena

    9. decembar 2018 | 12:11

    Za zenu je jako bitno da bude bar jednom u braku. Usedelice su uvek u psiho problemu da ih niko nije hteo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA