≫ 

Ovakvi nadimci mogu da ojačaju vašu vezu i ljubav sa partnerom

Izrazi ljubavi i pažnje su brojni kod svih partnera

  • 5

Često čujemo kako parovi međusobno jedno drugom tepaju, a ima i onih koji koriste imena životinja.

Srce, srećo, bebo, kuco i maco su samo neki od nadimaka koje parovi daju jedni drugima, a dok su nekim ljudima oni dosadni i patetični zbog toga - naučnici su na njihovoj strani. Oni tvrde da to što koristite imena životinja čini njihovu vezu jačom.

Svako malo, tepajte vašem partneru. Foto: Pixabay.com

To što partnera nazivate medo ili zeko može da ojača vašu vezu za čak 16 odsto ukoliko živite u Americi i za 9 odsto ukoliko dolazite iz Evropa. Ovaj gest povećava osećaj intimnosti između partnera i povećava emotivnu konekciju.

- Pod pravim okolnostima, imena životinjica nisu samo dobar način da skrenete pažnju vašeg partnera, već mogu da budu i znak da vam je postalo toliko komforno u vezi da možete da razvijete vaš ljubavni jezik, izjavili u naučnici koji su se bavili istraživanjem.

Najpopularnija imena su dragi/draga, princezo i srce, a problematična su “papi” i “daddy”koja se najređe koriste. Učesnici u anketi su bili starosti od 20 do 71 godine i svi su bili u romantičnim vezama duže od mesec dana.

Pored toga što su slatki, nadimci će vas zbližiti sa partnerom. Foto: Pixabay.com

Istraživanje koje je sprovedeno 1993. godine pokazalo je da parovi koji su u braku imaju srećniji ljubavni život ukoliko koriste nadimke kao što su kuca i maca, a parovi koji su u braku manje od 5 godina i nemaju decu su najviše skloni da jedno drugom tepaju. Oni koji imaju decu i duže su u braku nemaju naviku da to rade.

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    15. decembar 2018 | 15:49

    Kako ljudi sa godinama u vezama rastu vidi se baš i po tim nadimcima. Prvo bude mišu, maco, žabice, bubice, a posle nekoliko godina svinjo, ovnu, vole, konju...

  • DARKO 100%

    15. decembar 2018 | 16:09

    Cim pocne kuco ,maco ,medo ja znam odmah sta je u pitanju ,i sta treba ,,novac,, !!!!!treba se novaca tako i deca cim se se pocnu uvijati oko nas ja znam sta je u pitanju,,,novac,,

  • DARKO 100%

    15. decembar 2018 | 16:23

    Mali romcici su najprefriganiji i simpaticno posmatrati u busu kad traze pare,pridju devojci i pocnu prvo joj sto si lepa seko,najlepsa si u busu,sto imas lepu kosu ,a cura se sva raznesi ,i osmeh na lice i onda zavrsnica malog romcica seko jel imas koji dinar ,i sta ces onako raznezena cura od lepih komplimenata vadi i daje pare,nema sta BECKA SKOLA ISTURENO ODELJENJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA