Magične brojke: Ovo je prosečan broj seksualnih partnera, od bebi bum generacije do milenijalaca

Naučnici su čak i ovo uspeli da izračunaju, a rezultati će vas zapanjiti

  • 0

U odnosu na to kako se seksualni život menjao sa decenijama, istraživači su uspeli da izračunaju koja generacija je bila seksualno najaktivnija, a kojoj do seksa uopšte nije ni stalo. Evo kako su došli do ovih zaključaka.

Jedna evropska medicinska kompanija je angažovala analitičare i seksologe da analiziraju grupu od 2.000 ispitanika, koji su dobrovoljno učestvovali u studiji koja dokazuje koliko je koja generacija na prosečnom nivou izmenjele partnera.

Ovo je oduvek bila interesantna tema, jer sama činjenica da možete da znate nečiji broj seksualnih partnera govori o igrama moći i o mogućnosti da saznate više o toj osobi.

Rezultati su pokazali da je bebi bum generacija (sada imaju između 58 i 78 godina) izmenjala najmanji broj partnera. Prosečno to je 10,7 tokom celog života.

Žene iz ove generacije su najmanje aktivne i njihov prosek je 7,4, dok je kod bebi bum muškaraca proseks promenjenih partnera 12,9.

Pixabay

Milenijalci (najčešće se misli na ljude koji imaju između 23 i 37 godina) imaju nešto veći prosek i to 11, 6. Muškarci su nešto napredniji od žena i to je odnos 13,4 i 10,8.

Interesantno je da je generacija X u koju se ubrajaju oni između 38 i 53 godine, promenila broj seksualnih partnera u proseku 13,1.

Zapravo najnapredniji su muškarci iz ove generacije i njihov prosek seksualnih partnera je 16,1. Prate ih žene sa prosekom 10,1

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Međutim, ovo nije konačni rezultat.

Ne sme se zanemariti činjenica da najmlađa generacija još nije završila sa svojim iskušenjima.

Za generaciju Z, one koi su rođeni posle 1995, može se reći da imaju dobru perspektivu. Bez obzira na svoju mladost, prosečan broj njhovih seksualnih partnera je već 5,6

Muškarci generacije Z imaju prosek 7,6, a žene 2,6.

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Images RF

Važno je napomenuti da je čak 14 odsto ispitanika svih generacija odgovorilo da je imalo samo jednog partnera u životu.

2 odsto ispitanika navodi da broj seksualnih partnera premašuje 91.

(Telegraf.rs / thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA