≫ 

Konačno imamo izraz za nekoga ko je sve suprotno od šmekera - Ognjen Vranješ

I, ne. Ovo se ne tiče samo slučaja Jelena Karleuša-Ognjen Vranješ. Ovo se tiče svih poniženih žena i svih muškaraca koji odluče da im učine ovo čemu sada svedočimo

Ognjen Vranješ. Momak koji je sa 29 godina postigao odlične uspehe u svetu sporta. Fudbaler belgijskog Anderlehta. Oženjen čovek i uzoran porodični muškarac.

Tako je, možda, moglo da se piše i priča o fudbaleru Ognjenu Vranješu, ali je on odlučio da nakon niza skandala sve začini jednom "skandalčinom" - plasiranjem eksplicitnih fotografija na kojima se navodno nalazi Jelena Karleuša, te iznošenjem informacija i detalja za vreme kada su, kako tvrdi, bili u tajnoj vezi.

Ovu priču mogli bismo usmeriti u pravcu da zamislimo da je sve što je izgovorio istina, te da je svaka plasirana fotografija verodostojna, a samo iz jednog razloga - sve i da je sve tačno, potpuno istinito, da je istina čak i gora od svega viđenog - Ognjen Vranješ obrukao je mušku populaciju i, iz ugla svake razumne osobe koja je ikada čula za kodekse ponašanja i lepo vaspitanje, zauvek je sebi oduzeo šansu da mu se ikada više iko obrati rečima "ti si pravi muškarac".

Najgore od svega je to što će i sam sebe, posle svega što je učinio, teško moći da gleda na taj način.

Ognjen Vranješ, Foto: Instagram/ognjen_vranjes

U jeku skandala brojni muškarci na društvenim mrežama podržali su Ognjena Vranješa.

Komentari su bili sramotni, vulgarni, uvredljivi. Postavlje se pitanje - gde je nestalo osnovno vaspitanje? U kom trenutku su izgubili moralni i "šmekerski" kompas? U kom trenutku su sebi dali za pravo da sa svojim leđa otresu sav teret i bace ga pravo u lice žena sa kojima su delili intimne momente? Ko je Ognjenu Vranješu, i svima koji su ga podržali, rekao da je to što rade šmekerski i da se u bilo kom univerzumu takav muškarac sutra može posmatrati kao muškarac, kao uzor, kao snaga, kao muž, kao otac?

Ognjen Vranješ, Foto: Profimedia/AFP

Pored svega ovoga, zaboravili smo na onaj momenat kada se sve to, navodno, dešavalo.

Ponavljamo, sve i da jeste bilo onako kako Ognjen Vranješ navodi, pa i da je bilo i gore - šta jednu osobu muškog pola navede na to da trenutke zanesenosti, zaljubljenosti i strasti skrinšotuje, snima i arhivira? Jedno je sigurno, a to je da dobra namera sigurno nije u pitanju.

I ne, ovo se ne tiče samo slučaja Jelena Karleuša-Ognjen Vranješ. Ovo se tiče svih poniženih žena i svih muškaraca koji odluče da im učine ovo čemu sada svedočimo.

Ognjen Vranješ, Printskrin: Instagram/ognjen_vranjes

Da li smo tako vaspitani? Da li su tome nas učili naši stariji? Da li mi tome učimo svoju decu? Da li je osveta ono čemu se prepuštamo kada smo nemoćni ili ne znamo šta pametnije ili ljudskije učiniti? Da li je danas, zaista, sve dozvoljeno?

Istina je, mnogi će reći "šta su tražile, to su i dobile". Ne samo žene, svaki čovek. Ali, ovde nije reč o ubitvu. Nije reč o krađi. Nije reč o kriminalu. Ovde je reč o, navodnoj, prevari, kojoj su se, navodno, dobrovoljno prepustile dve strane. Da li je ijedna strana zaslužila da joj se nakon ljubavi i strasti vrati pokušajem uništavanja života, javnom linču, rušenju svega što je neko stvorio?

Kako biste vi nazvali Ognjena Vranješa? Pišite nam u komentarima.

VIDEO: Jedini zajednički snimak Karleuše i Vranješa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žena

    16. januar 2019 | 13:01

    A šta je trebalo da uradi? Možda da pusti da gazi po njemu i njegovoj porodici? Dok joj je bilo lepo bio je dobar a sad... ma nemoj!!!

  • Sibin

    16. januar 2019 | 12:55

    A koji izraz da upotrebimo za udatu zenu i majku koja na ovaj nacin vara muza????????

  • Krasmenko Kulas

    16. januar 2019 | 23:52

    U svom promisljanju autor se nije dotakao kljucnog pitanja, a to je da je ova afera bila stvar izbora dve odrasle osobe. Koncentrisati tekst samo na post scriptum postupke Ognjena Vranjesa jeste jednostran i u velikoj meri infantilan pristup.Jedan vazan detalj se konstantno preskace,mislim smisljeno, JK je dosta starija of Vranjesa, ona takodje ima iza sebe jedan propali brak zbog promiskutieta,koliko se secam tada je nabila rogove mladjanom Karicu. Dakle Jelena Karleusa ovdje nije nikakva "zrtva" kako autor sugerise u svom tekstu.Javna licnost i udata zena u zrelim godinama, majka dvoje dece je bila neodgovorna i nezajazljiva u svojim prohtjevima i sad se mora konsekventno suociti sa posljedicama. Sto se tice Ognjena Vranjesa on je potpuno isti kao Karleusa,sto bi rekao nas narod "nasla slika priliku ". Takodje vredi podsetiti da je preljuba otkrivena od strane Jeleninog muza koji je otkrio poruke u njenom telefonu. Stoga malo zvuci zlonamerno optuziti Ognjena Vranjesa za objavljivanje lascivnih detalja. U ovoj celoj prici najveci bekan je ispao Dusko Tosic koji je nasao za shodno da vulgarno nasrne na bivseg saigraca. Hej, Dusko mozda ti je scelihodnije da iskreno popricas sa svojom zenom, upitaj nju, " zasto Jelena "I na kraju, vrlo je interesantno posmatrati karmicki ciklus u slucaju JK-se. Zbog slave za kojom zudi,JK je napravila faustovski pakt sa djavolom,ona se godinama lomata po medijskim visovima,gde ona sa velike visine komentarisa sve i svakoga. Ona je strucnjak za sve:modu,politiku, muziku itd.Ima misljenje o svemu i uvjek grubo i brutalno forsira isto. Danas je cjeloj Srbiji jasno da JK nije zivila u istini,naprotiv njen nemoral I dvolicnost nek sluze kao opomena svima nama koji smo spremni da sudimo drugima. Bratski pozdrav is Melburna,Australija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA