Prava ljubav ipak broji godine: Otkriveno koji parovi imaju najbolje veze, a koje su osuđene na propast

Kao u poznatoj pesmi, znamo da prava ljubav godine ne broji

  • 8

Iako mnogi tvrde da prava ljubav godine ne broji, naučnici ne mogu da potkrepe tu tvrdnju jer po njihovom mišljenju upravo je suprotno.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Atlanti pokazalo je da razlika u godinama između partnera ima veliki uticaj na uspeh veze.

Muškarac ljubi ruku devojci, ženi, romantika, romantično, cveće

Idealna razlika u godinama između parova je do godinu dana. Foto: Profimedia/Designpics

U istraživanju je učestvovalo 3.000 parova, a naučnici su otkrili da parovi sa starosnom razlikom od 5 godina imaju 18 odsto veću šansu za raskid do parova koji su vršnjaci.

Taj procenat skače na 39 odsto kod parova s razlikom u godinama od 10 godina, a na neverovatnih 95 odsto u slučajevima gde je ta razlika od 20 godina.

Izgleda da su rezultati samo potvrdili već uvreženo mišljenje u narodu, a formula uspešne ljubavne veze zvuči veoma jednostavno - što je manja razlika u godinama to vam je veća šansa za uspešnu vezu.

Naučnici kažu da najveće šanse da uspeju imaju parovi u kojima je jedna osoba od druge starija samo godinu dana. Kao i u svemu i ovde postoje izuzeci koje su tu samo kako bi potvrdile pravilo.

(Telegraf.rs/index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hdbd

    15. maj 2019 | 10:55

    I logicno i prirodno, naravno postoje izuzeci, i ih je sve manje jer u poslednje vreme mladji partneri se upustaju u veze sa starijim iz koristi, pa cim ostvare cilj ostavljaju starije.

  • Bah

    15. maj 2019 | 11:25

    Volim starije. Zreliji su, stabilniji, sposobniji i odlicna nam je komunikacija. Sa mladjima nikad ne znas na cemu si, jer ni oni sami ne znaju sta hoce.

  • xxx

    15. maj 2019 | 11:33

    Sve tacno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA