≫ 

Tradicionalne ljubavne veze su prošlost? Psihijatri definisali tri nova muško-ženska odnosa

Freckling, ghosting, haunting... da li vam neki od ovih pojmova zvuči poznato?

  • 1

U eri društvenih mreža veze izgledaju kao skok u nepoznato. Mnogo se toga promenilo u poslednjih nekoliko decenija u muško-ženskim odnosima, pa konvencionalne ljubavne veze su danas potpuno na margini pored svih novih definicija odnosa među muškarcima i ženama.

Naučnici tvrde da je ljubav jedna od retkih oaza u našem životu u kojoj nas preplavljuju spontana osećanja. Pa, ako je ljubav oaza, zašto onda izgleda kao da savremeni čovek gubi kontakt sa njom?

Psihijatri kažu da društvene mreže nisu za to krive, ali svakako podrivaju beg od tradicionalne veze i ljubavi, te pomažu u kreiranju nekih potpuno novih odnosa. Nabrojaćemo vam samo neke od njih:

zena čita knjigu muškarac u odelu naočare japi foto: pixabay.com

Freckling: Veze koje traju, ali samo u određenim delovima godine - tokom letovanja ili zimovanja. Glavni lik u vezi se plaši duge veze, ima mnogo obaveza na poslu, pa mu je ovakva vrsta veze idealan beg od svakodnevnice. Možda vremenske prilike utiču na njega? Zimi više voli da se mazi nego leti? Sa vama ne priča ni o čemu ozbiljnom, izbegava da vas upozna i sa prijateljima, a biće da mu sve brzo dosadi.

Ghosting: Počinilac nestaje baš u trenutku kada idete ka definiciji odnosa. Vrlo nezrelo ponašanje koje nastaje iz straha muškarca da se suoči sa svojim partnerom. Onaj ko nestaje iznenada prestaje da odgovara na pozive i poruke jer se plaši da izrazi želju za prestankom komunikacije lice u lice. U isto vreme ima manjak samopouzdanja, a često nanošenje duševnog bola drugoj osobi krije i osobine psihopatologije jer kod nekih muškaraca postoji i uživanje u mučenju druge strane.

Haunting: Osoba prestaje da odgovara na pozive i poruke radnim danima, a onda se vikendom odjednom pojavljuje prijateljski nastrojen prema vama. Moguće je da traži pažnju, sviđa mu se da testira ljude i njihovu izdržljivost, shvata da je pogrešio ili se ponovo javlja jer ga grize savest, itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA