≫ 

Uz 7 saveta stručnjaka i veza na daljinu može da uspe i da postane prilično ozbiljna stvar

Evo šta treba da radite kada vas kilometri dele kako bi vaša veza uspela

  • 1

Morate priznati da je jako teško održati vezu na daljinu i osećati se srećno i zadovoljno u njoj. Ipak, postoje neki trikovi koje možete da primenite i da svoju vezu dovedete do savršenstva. Poslušajte savete stručnjaka i uspećete.

Veze inače nisu sasvim jednostavne, a pogotovo onda kada su partneri udaljeni kilometrima.

Daljina ostavlja dosta prostora za sumnju, nepoverenje i slične stvari.

Eksperti i psiholozi su dali savete kako da zaobiđete ove komplikacije i kako da vezu učinite što boljom.

Ovih nekoliko saveta će vam pomoći da svoju vezu na daljinu dovedete u red.

Postavite nekoliko osnovnih pravila

Iako postavljanje pravila nije baš privlačna opcija, a ne obećava ni zabavu, ovo je neophodno da učinite.

- Veoma je važno da postavite realistična i zdrava očekivanja. Dogovorite se koliko često bi trebalo da se čujete dnevno, kada kome odgovara da priča, kada i koliko često ćete da pokušate da se viditi, kao i da li smete da se viđate s drugim ljudima i slično - kaže Džoselin Čarnas, psiholog s Menhetna.

Ona dodaje kako ne postoji dobar ili loš odgovor na pitanja koja ćete da postavite, ali da je važno ustanoviti osnovna pravila kako bi veza mogla da funkcioniše.

zagrljaj Foto: Pixabay.com

Šaljite glasovne poruke

Preko tekstualne poruke se ne može uvek zaključiti šta ste i na koji način mislili. Jer neke stvari zvuče dosta realnije kada ih izgovorite i kada ih vaš partner čuje. Često je samo zvuk glasa voljene osobe dovoljan da vam popravi ceo dan.

Takođe, maksimalno iskoristite opciju video poziva. Moderno doba sa sobom donosi neke stvari koje odlično igraju u korist veza na daljinu. Pričajte preko video poziva, gledajte reakciju vašeg partnera dok pričate nešto interesantno i jednostavno uživajte u prisustvu onog drugog.

S partnerom nemojte da pričate ceo dan

Pričajte samo onda kada imate nešto da kažete. Zamislite da živite jedno s drugim, ili bar u istom gradu. Tada ne biste imali potrebu da pričate sa onim drugim 24/7 jer biste smatrali da ćete dojaditi jedno drugom. Ista stvar se dešava i u vezama na daljinu. Kada potrošite sve teme, nastupiće tišina i onda ćete da se pitate šta nije uredu. Da biste izbegli ovakve komplikacije, pričajte onda kada ste oboje slobodni i kada imate mnoštvo tema o kojima možete da raspravljate. Tako ćete se uvek radovati pozivima i porukama, jer ćete imati nešto interesantno što želite da podelite s vašim odabranikom.

Pratite detalje, pamtite ih i učestvujte u njima

Iako je ovo nešto što treba da se dešava u svakoj vezi, veoma je važno da se upravo ovakve stvari uvrste u veze na daljinu. Ako vam on spomene da mora da ide kod  doktora, zabeležite datum i vreme posete i na dan pregleda mu pošaljite poruku "Srećno" ili nešto slično. Njemu će to da znači da zna da čak ni sa tolike razdaljine niste zaboravili njegovu svakodnevicu.

ljubav Foto: Pixabay.com

Kada ga posetite, sakrijte poklone u njegovom stanu

Ovo je jedan od najsimpatičnijih detalja ovakvih veza. Rastanci su uvek tužni, a u vezama na daljinu ih ima previše. Da biste rastanak učinili lakšim, sakrijte nekoliko detalja na različitim mestima u njegovom stanu, tako da ih nađe onda kada odete i da se obraduje.

Zapišite zašto verujete svom partneru i čitajte taj papir kad god se osetite nesigurno 

Kada niste blizu, nemate se priliku da se viđate svaki dan. To ostavlja dosta prostora za sumnje i nesigurnost. Kada pomislite da vaš partner "ima nešto sa strane" i da nemate razloga da mu verujete, oslonite se na papir sa razlozima zašto bi u stvari trebalo da mu verujete.

Postavite krajnji cilj veze

Ako živite daleko, a nemate konkretne planove za susret, to može da bude veoma frustrirajuće. Veze na daljinu mogu da vas umore, a to se dešava i onima koji znaju da će da žive zajedno za godinu dana,. Oni koji nemaju konkretan plan i ne znaju šta se i kako može desiti, mogu vrlo brzo da izgube volju da u ovakvu vezu ulažu.

- Pomoći će vam da znate da će se period razdvojenosti eventualno završiti. Daće vam snagu u teškim momentima i ojačati vas da nastavite dalje - kaže Čarnas.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA