Kako da izdvojite vreme za prijatelje pored porodice i punog radnog vremena?

Da biste stekli prijatelja, morate biti spremni da iskažete svoje slabosti

  • 0

Svakodnevne obaveze često nas sprečavaju da izdvojimo vreme za prijatelje koji su nam veoma potrebni.

- Imam četrdeset godina, radim puno radno vreme i majka sam dvoje tinejdžera. Nemam prijatelja, već samo nekoliko poznanika. Provođenje vremena sa suprugom i decom ranije mi je anuliralo svaki osećaj samoće, ali to više nije dovoljno. Želim grupu drugarica kojoj mogu da se poverim, i sa kojom mogu da se povežem; čak i jedna prijateljica bi mi bila dovoljna.

- Rastužim se kad primetim grupu prijatelja koji se dobro provode. U školi sam imala mnogo drugova, ali sam dopustila da se tokom vremena udaljim od njih. I moj muž mi "nabija na nos" što nemam društvo, što čini da se još gore osećam. Nemam nijednu društvenu mrežu baš iz ovog razloga. Pomozite mi pre nego što postanem isuviše stara da izađem i steknem prijatelja - poverila nam se Slobodanka iz Niša.

Muvanje, poziv, Telefon, Čekanje, Nestrpljivost, Zabrinutost, Briga, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia

Prvo, čestitamo. To što ste održali brak posle toliko godina, a da niste imali prijatelja da se poverite, što ste odgajili dvoje tinejdžera, i što radite puno radno vreme, treba da učini da se osetite veoma ponosno.

Ako ste sve to uspeli bez prijatelja, i pritom sačuvali mentalno zdravlje, vi ste borac! Svakako imate mnogo da ponudite onima koji uspeju da vam se približe.

Za početak, popričajte sa psihologom koji će vam sigurno dati određene smernice u tome kako komunicirati i približiti se drugim ljudima, što treba da primeniti i u praksi.

Kamera, Foto-aparat, Fotoaparat, Slike, Gledanje slika, Tračarenje, Drugarice, Drugarstvo, Prijateljice, Prijateljstvo, Ručak, Salata, Vino, Druženje, Tračarenje, ogovaranje, Video-snimak Foto-ilustracija: Profimedia

Sposobni ste da stvarate nova prijateljstva, kao što vam i školsko iskustvo govori. Možda ranije niste shvatali njihov značaj. Stvaranje prijatelja postaje teže što smo stariji, možda zato što retko prelazimo granice koje smo postavili u našoj svakodnevici.

Kao dejtovanje, stvaranje prijatelja podrazumeva "ljubljenje nekoliko žaba" i treba da budete spremni da ćete praviti greške i iskazivati slabosti. Nemate zbog čega da budete posramljeni, a možete mnogo toga postići izlaskom iz vašeg domaćinstva i traženjem drugara. Krenite u teretanu, priključite se klubu knjige, popijte piće s kolegom, ili zakažite sastanak s nekim kom treba rame za plakanje. Ovakvi poduhvati će vam sigurno doneti rezultate kojim se nadate. Svet je pun ljudi koji traže isto što i vi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA