≫ 

Kako smo se upoznali: Kad je prošao pasošku kontrolu, bila sam luda od sreće!

"Obilazak kišne šume nam je zaista promenio život".

  • 15
Clara Tait, Nkosi Kerr Foto: Clara Tait

Klara Tejt, 29, učiteljica koja živi u Velikoj Britaniji, upoznala je Nkosija Kera, 31, na odmoru u Tobagu. Venčali su se godinu dana kasnije.

Kad je Klarina porodica planirala odmor kako bi proslavila niz godišnjica i lepih povoda, svako od njih je na papirić napisao mesto koje bi želeo da poseti, a potom stavio u šešir. Klarina majka je izvukla Tobago.

U aprilu 2014. Klara je  dve sedmice na Karibima provela sa porodicom i sestrom. Jednog dana, Klara i njena majka su otišle da posete kišnu šumu i tamo su upoznale Nkosija, koji je tad započeo svoj novi posao kao turistički vodič.

Dogovoreni dvadesetominutni obilazak ostrva kolima pretvorio se u celodnevno druženje, pa im je Nkosi pokazao celo ostrvo.

Parlatuvier Bay in Trinidad and Tobago, Plaža Foto: Wikipedia/cheesy42

- Bila sam veoma stidljiva. Mama je razgovarala za nas obe - priseća se Klara.

Toliko su se lepo družili da ih je Nkosi pozvao na doručak sledećeg jutra, u kuću koju je sam napravio. Klara je bila oduševljena.

- Nisam navikla da je neko toliko originalan. Nkosi je toliko iskren i otvoren. Razoružavajuće je upoznati nekog tako čistog, neiskvarenog srca. Nije flertovao, već je jednostavno bio pažljiv prema meni i mojoj mami - kaže Klara.

Sledećeg dana, Nkosi ih je sa prijateljem poveo na vožnju čamcem. A sledećeg dana ih je odvezao na aerodrom. Pre toga su razmenili brojeve telefona i mejlove, ali nisu bili sigurni da će se ponovo susresti.

- Nisam brinuo jer znam da se sve dogovodi onako kako je suđeno - rekao je Nkosi.

Crnac i belkinja, par, Muvanje, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

Dve godine su komunicirali preko telefona i interneta. Počeli su da se čuju svaki dan. Klara je tad pomislila da je zaljubljena u njega. Bila je zaposlena, pa je mogla da isplanira put da ga vidi za Uskrs 2016. godine.

- Kad smo se sreli na aerodromu, osetila sam se kao da sam s porodicom. Bilo mi je toliko udobno u njegovom prisustvu - kaže Klara.

- Bio sam srećan. Bili smo u takvoj poziciji koju nikome ne umemo rečima da objasnimo. Znali smo da je to - to. I morali smo da je ozvaničimo. Ona me umiruje - kaže Nkosi.

Nekoliko meseci kasnije, Nkosi je došao u Veliku Britaniju kako bi upoznao Klarinu porodicu i prijatelje. Međutim, Klara ga je satima čekala, a on nije stigao.

- Posle neizdržive neizvesnosti, dobila sam poziv u kom su mi rekli da su ga zadržali na ispitivanju čim mu je avion sleteo. A onda su i mene intervjuisali preko telefona. Nedugo zatim su mi rekli kako će da ga vrate u Trinidad i Tobago jer nisu bili zadovoljni što je došao da vidi svoju devojku i upozna moju porodicu - izjavila je Klara.

Clara Tait, Nkosi Kerr Foto: Clara Tait

Kad je saznala gde ga drže, Klara je zahtevala da ga vidi. Rečeno joj je da ima samo 15 minuta.

- Prepreke da budemo zajedno samo su učinile da se zainatim i budem s osobom koju volim - kaže Nkosi.

Budući da je učiteljica, Klara je svakog školskog raspusta sledeće dve godine išla u Tobago da ga poseti. Nkosi je ponovo pokušao da dođe u Veliku Britaniju prošle godine. Ovog puta, iako je ponovo ispitivan, dozvoljeno mu je da ostane.

- Kad je prošao pasošku kontrolu, bila sam luda od sreće! - kaže Klara.

Ove godine su se venčali u Tobagu i nadaju se da će moći da žive zajedno u Velikoj Britaniji.

- Moja mama je Nkosiju poslala fotografiju na kojoj se vidi kako popunjavam njegov zahtev za vizu, a on joj je odgovorio: "Hvala na svemu. Onaj obilazak kišne šume nam je zaista promenio život".

VIDEO - Pobegli su od rata i ostali zaglavljeni: Migrantima u Srbiji je jedina nada ovaj sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Centimetri

    14. avgust 2019 | 06:54

    Njemu sigurno život izmenjen 100% anjoj kvalitetna štapina od 28cm

  • Robert

    14. avgust 2019 | 06:51

    Cist rasizam! Ovo se vidi na kilometar da nije interes, i nije bilo razloga ne pustiti ga u zemlju ni prvi put. Zlocin je da nestrucna lica , bez fakulteta ispituju i odlucuju na granici o ulasku ili ne ulasku ljudi u zemlji. Policija nije skolovana ni priblizno koliko sud, advokat, ili studirani ljudi, a postavljeni su kao sudovi.

  • Dejan

    14. avgust 2019 | 04:28

    Zbog ceka ne ides ti da zivis kod njega....???Nego je on dosao u Britaniju...??U Britaniji ne postoje muskarci za tebe???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA