Novi trend među poznatima, predstavljaju se kao panseksualci, a evo šta to znači

Poznate ličnosti kao što su Majli Sajrus, Bela Torn i Dženel Mone okarakterisale su se kao panseksualne osobe

  • 9

Posle brojnih javnih ličnosti koje su se predstavile kao panseksualne, mnogi od nas su se zapitali - šta panseksualnost zapravo znači? Čak ni osobe koje su tako okarakterisale svoju seksualnu orijentaciju nisu sigurne šta ona podrazumeva.

Selina Rodžers (30) kaže da se oduvek identifikovala kao biseksualka, ali nije verovala da je to identitet koji joj odgovara.

- Mrzela sam pretpostavke heteroseksualnih muškaraca koje su mi upućivane, u smislu da je to privlačno, da bi želeli da imaju trojku sa mnom i drugom ženom. A onda mi je neko rekao za panseksualnost i pomislila sam kako je to prikladan termin za mene - kaže Rodžers.

Trojka, Seks-trojka, Lezbo, Biseksualnost, TAMABEPA

Foto-ilustracija: Profimedia

Šta je to zapravo?

Panseksualnost je vrsta seksualnog identiteta, grana biseksualnosti, kojoj pol i rod nisu bitni kad je u pitanju privlačnost prema drugoj osobi. Rodžers kaže da za panseksualce nečija seksualna orijentacija i rodni identitet ne predstavljaju smetnju, već ih u tom trenutku ta osoba zbog nečega privuče - nebitno je da li je muškog ili ženskog pola.

Da li je to isto što i biseksualnost? Stručnjaci kažu da nije jer se panseksualcima može dopasti osoba bez obzira na njenu seksualnu orijentaciju, ili bilo kakvu etiketu i identitet.

- Zbog toga što sam panseksualna crnkinja u SAD, neko ko je bio u vezama i sa muškarcima i sa ženama, smatram da sam pravi slobodni duh! - izjavila je pevačica Dženel Mone.

Bela Torn

Foto: AP/Tanjug

Kao pansekusalci, između ostalih, identifikovali su se i pevačica i glumica Majli Sajrus, glumica Bela Torn, rijaliti ličnost Džez Dženings i reper Ejndžel Hejz.

Selina Rodžers kaže da to što se Dženel Mone javno oglasila o svojoj panseksualnosti predstavlja veliku pomoć onima koji su društveno ugroženi zbog svoje seksualnosti. Pogotovo mladima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rpd

    16. avgust 2019 | 05:53

    Ja sam ventilator!

  • "НАУЧЕЊАЦИ"?

    16. avgust 2019 | 06:51

    Овим сазнањем, народ ће бити бољи. Стручњака, никада доста. Колико је билићо несрећних пре овог сазнања? Циљ је оправдати свако девијантног понашање, сваку настраност.

  • Urke

    16. avgust 2019 | 06:24

    Stiže nam još jedna američka nastranost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA