≫ 

Problem koji i Srbi imaju u braku: "Imamo seks jednom godišnje. Šta da radim?"

Šta da radite kad vaš supružnik nije zainteresovan za intimni odnos?

  • 22

Ovaj bračni par je na početku svog zajedničkog života, a već postoje problemi koji su razlog njihove sve ređe komunikacije.

- U braku smo već tri godine. Sjajan je očuh mojoj deci i želim da naša veza traje. Ranije, seks je bio odličan i osećali smo privrženost i strast jedno prema drugome.

Imali smo seks jednom prošle godine i jednom ove godine. Novinski tekstovi koje sam čitala uglavnom kažu da je u pitanju nizak nivo njegovog testosterona. Međutim, u nekoliko prepirki mi je rekao da ga seksualno ne privlačim jer sam zatvorena i distancirana, što je istina. On je inteligentan čovek koji je rekao da ne želi da se vodi prema svom penisu. Ali ja moram da imam seks. Ne mogu da budem u emotivnoj vezi bez toga. Inače, oboje smo u ranim pedesetim godinama - ispovedila nam se Danica R. iz Kraljeva.

Raskid, Svađa, Problemi, ljubav, Brak, razvod, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia

Odgovor: Tražite seks, ali nam zvuči kao da želite bliskost s njim, i da se osećate poželjnom. Time što vam je rekao da ga seksulano ne privlačite zbog rezervisanosti, zapravo znači da i on traži jaču vezu i intimnost s vama.

U redu je što ne želite da budete u vezi bez seksa, jer je to važan deo ljubavnog odnosa. Međutim, to nije ono jedino što vezu drži čvrstom. Treba nam i ljubav, prijateljstvo, dobra komunikacija i volja da se konflikt reši.

Rekli ste da ste rezervisani. Razmislite zašto. Koji je razlog tome? Mi verujemo da je zbog straha i osećaja ranjivosti. Time što se štitite, stvarate distancu, odbijate i blokirate drugu osobu. Ironija ovoga je ta što nas ove strategije ne štite od toga da budemo povređeni, već garantuju da budemo povređeni zato što veza s ovim ne može preživeti. Čeznete za ljubavlju i povezanošću s njim, ali ga u isto vreme i blokirate.

Svađa, Raskid, Ljutnja, Brak, Impotencija, Penis, Seks, Problemi, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia

Zajedno ste tri godine, a imali ste seks samo dvaput za dve godine. To je veoma brzo da se uđe u brak bez seksa. Pitamo se koji su još faktori ovde u pitanju.

Nizak nivo testosterona može uticati na nedostatak strasti, ali nije uvek tako. Često je tu još nešto posredi.

Možete pričati o ovome, jasno predstaviti šta želite jedno od drugog i uradite to timski. Ovo će ga obavezati da nešto učini po pitanju vašeg seksa, ali će i od vas tražiti da poradite na vašoj zatvorenosti.

Podelite šta najviše volite jedno kod drugog. Razgovarajte o tome kako bi izgledala vaša idealna veza. A možete o tome i popričati sa stručnjakom, bez prepirke, i dobiti konkretne praktične savete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA