≫ 

U kom dobu su ženski orgazmi najintenzivniji? Rezultati istraživanja će vas iznenaditi

Ženski orgazam ponekad nije lako dostižan, ali postoji određeno vreme kada je on najintenzivniji

  • 9
seks, seks, ljubavnici, poze u seksu Foto: Shutterstock

Kreatori popularne aplikacije Natural Cycles kojom proveravamo plodne dane koristili su je za prikupljanje i analizu podataka o seksualnom životu žena.

U istraživanju je učestvovalo 2600 žena podeljenihu tri starosne grupe: 18-23 godine, 23-26 godina i preko 36 godina.

Istraživanje je pokazalo da s godinama žene postaju sve zadovoljnije seksualnim životom i upravo su se najpozitivnije o seksualnom životu izrazile učesnice starije od 36 godina.

Par u krevetu, ljubav, TAMABEPA, Seks Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

U slučaju zadovoljstva seksom kod žena - psihologija je jača od biologije.

Iako sa hormonskog stanovišta, u mlađem dobu (oko 25. godine) naši hormoni počinju da se luče, ali najbolji orgazmi obično dolaze mnogo godina kasnije. U središtu stvari su: iskustvo, znanje o vašem telu i, naravno, samopouzdanje.

Često tek oko 35. godine počinjemo da se osećamo dovoljno dobro da bismo imali hrabrosti da isprobamo nove stvari i otvoreno razgovaramo o svojim potrebama. Pored toga, neke žene u kasnijem dobu imaju pored sebe muškarca sa kojim se zaista osećaju sigurno i srećno. Ključ potpunog zadovoljstva u krevetu kod žena je, dakle, osećaj sigurnosti, stabilnosti i izlečenje mladalačkih strahova i kompleksa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    24. avgust 2019 | 09:01

    Nastavlja se propaganda svetkovanja starijih žena...te seks vam je najbolji s 50, te orgazam s 40 a sve u službi degradacije muško-zenskih odnosa, što kasnijem ulasku u brak a o formiranju porodice da ne govorim. Uskoro izlazi tekst o tome kako je ŽENI NAJBOLJE DOBA ZA RAĐANJE PRVOG DETETA OD 38me.

  • Ljubiša

    24. avgust 2019 | 09:19

    Koka je koka.

  • Ja

    25. avgust 2019 | 10:35

    Postavite sebi pitanje zašto najviše razvoda su medju parovima koji imaju oko 40 god?. Zasto je najviše prevara u tim godinama? Zašto kriza je braka u tim četrdesetim godinama? Sigurno je to da su posebno za žene te četrdesete jako specifične.To se mora prepoznati i o tome obavezno razgovarati.Ne sumnjam da i mi muškarci imamo krize koje su vezane za prirodu ali mislim da je to kod žena mnogo specifičnije jer su one te koje radjaju i osiguravaju produžetak vrste.Kad kažem četrdesete to može da bude izmedju 35 i 45 . Sigurno je to da su tad kod žena velike promene koje, ako se prepoznaju na vreme mogu da poboljšaju bračni život ili čak spasu brak .Promene su kompleksne psihofizičke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA