• 9

U kom dobu su ženski orgazmi najintenzivniji? Rezultati istraživanja će vas iznenaditi

Ženski orgazam ponekad nije lako dostižan, ali postoji određeno vreme kada je on najintenzivniji

  • 9

Kreatori popularne aplikacije Natural Cycles kojom proveravamo plodne dane koristili su je za prikupljanje i analizu podataka o seksualnom životu žena.

U istraživanju je učestvovalo 2600 žena podeljenihu tri starosne grupe: 18-23 godine, 23-26 godina i preko 36 godina.

Istraživanje je pokazalo da s godinama žene postaju sve zadovoljnije seksualnim životom i upravo su se najpozitivnije o seksualnom životu izrazile učesnice starije od 36 godina.

Par u krevetu, ljubav, TAMABEPA, Seks

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

U slučaju zadovoljstva seksom kod žena - psihologija je jača od biologije.

Iako sa hormonskog stanovišta, u mlađem dobu (oko 25. godine) naši hormoni počinju da se luče, ali najbolji orgazmi obično dolaze mnogo godina kasnije. U središtu stvari su: iskustvo, znanje o vašem telu i, naravno, samopouzdanje.

Često tek oko 35. godine počinjemo da se osećamo dovoljno dobro da bismo imali hrabrosti da isprobamo nove stvari i otvoreno razgovaramo o svojim potrebama. Pored toga, neke žene u kasnijem dobu imaju pored sebe muškarca sa kojim se zaista osećaju sigurno i srećno. Ključ potpunog zadovoljstva u krevetu kod žena je, dakle, osećaj sigurnosti, stabilnosti i izlečenje mladalačkih strahova i kompleksa.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ja

    Postavite sebi pitanje zašto najviše razvoda su medju parovima koji imaju oko 40 god?. Zasto je najviše prevara u tim godinama? Zašto kriza je braka u tim četrdesetim godinama? Sigurno je to da su posebno za žene te četrdesete jako specifične.To se mora prepoznati i o tome obavezno razgovarati.Ne sumnjam da i mi muškarci imamo krize koje su vezane za prirodu ali mislim da je to kod žena mnogo specifičnije jer su one te koje radjaju i osiguravaju produžetak vrste.Kad kažem četrdesete to može da bude izmedju 35 i 45 . Sigurno je to da su tad kod žena velike promene koje, ako se prepoznaju na vreme mogu da poboljšaju bračni život ili čak spasu brak .Promene su kompleksne psihofizičke.

  • Ljubiša

    Koka je koka.

  • Haha

    Nastavlja se propaganda svetkovanja starijih žena...te seks vam je najbolji s 50, te orgazam s 40 a sve u službi degradacije muško-zenskih odnosa, što kasnijem ulasku u brak a o formiranju porodice da ne govorim. Uskoro izlazi tekst o tome kako je ŽENI NAJBOLJE DOBA ZA RAĐANJE PRVOG DETETA OD 38me.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima