Ispovest žene iz Kragujevca: "Imam 70 godina i nikad nisam imala orgazam. Šta da radim?"

Vibratori, terapija, meditacija...ništa ne pomaže

  • 20

Žena je odavno prestala da vodi ljubav sa svojim suprugom jer joj ništa ne pomaže da doživi orgazam. Nemaju seks već godinama.

- Imam 70 godina i čitala sam o masturbaciji otkako sam bila u ranim dvadesetim. Kad sam bila mlađa, tajno sam kupila i vibrator, koji sam poletno nazvala "magični štapić", ali mi nije pomogao. Onda sam krenula na terapiju i razgovarala sa psihologom, ali mi ni to nije pomoglo jer bezuspešno pokušavam da masturbiram već decenijama - ispovedila nam se Branka O. iz Kragujevca.

- Uzbudim se kad koristim vibrator, ali se onda ukočim, zaledim, i počnem sama sebi da sudim i da se gnušam, i odem u crne misli umesto da se usredsredim na telo. Počela sam i da meditiram i sad se uzdam da će mi duboko disanje pomoći.

- Moram da saosećam sa sobom jer nisam naučila da "završim". Imam supruga kog mnogo volim, ali sam davno prestala da vodim ljubav s njim jer je on svaki put bio uspešan, a ja nikad. Volela bih da pružim sebi taj užitak pre nego što odem na onaj svet - napominje Branka.

Vagina, Depilacija, Brazilska depilacija, Bikini zona, Masturbacija

Foto-ilustracija: Profimedia

Odgovor: Imate odličan uvid u svoje izazove, kao i veliku dozu upornosti da sebe zadovoljite. Verujemo da je putanja koju ste već izabrali - umanjenje anksioznosti i dopuštanje svom telu da se opusti - ona prava.

Pokušajte da sebi date dozvolu da iskusite zadovoljstvo, iako znamo da vam to nije jednostavno. Preispitajte se. Prvo, pričajte sa suprugom jer vaša ozlojeđenost koju osećate prema njemu, jer je "svaki put bio uspešan", mora da prestane. To umanjuje seksualnu povezanost, požudu i sprečava erotiku. Ne postoji magično dugme kojim ćete isključiti bes, ali možete imati iskrene razgovore u kojim ćete iskazati najdublja osećanja i saosećajno saslušati jedno drugo bez osude. Pitajte jedno drugo šta vam je zaista potrebno.

Kad ponovo osetite da ste emotivno povezani, pokušajte da vodite ljubav bez razmišljanja o cilju. Otklonite misli koje vam odvlače pažnju i jednostavno se usredsredite na zadovoljstvo, trenutak po trenutak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    5. septembar 2019 | 17:03

    Bojim se da preostaju samo gobleni, heklanje i dekupaž.

  • Кад већ причаш,

    5. septembar 2019 | 16:36

    ..., А са туђим мужем, како ту ствари стоје?

  • VladimirR

    5. septembar 2019 | 15:41

    Veća muka bi bila da sada u poznim godinama dođe do orgazma pa da se ubije kad vidi šta je propustila. A sa suprugom joj i preostaje jedino razgovor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA