≫ 

Svakome se desi da "pusti goluba" tokom seksa, a evo šta je najbolje da uradite u toj situaciji

Nema razloga za stid, svima se dešava

  • 6

Da li vam se ikada omaklo da "pustite goluba" tokom seksa? Ne morate da odgovorite. Razumemo, stidite se. Ipak, ako čitate ovaj tekst onda možemo da pretpostavimo da jeste. Oslobađanje gasova tokom seksa dešava se i najelegantijim i najprefinjenijim osobama i to morate da znate.

Prdez Grozne stvari kojima vam telo poručuje da ste zdravi Foto: Shutterstock.com

Šta izaziva ovu pojavu? 

Reč je zapravo o nevoljnoj radnji (ako niste znali, gasove puštamo i dok spavamo), nešto vrlo slično refleksu na koju ne možemo mnogo da utuičemo.  Vaginalni i rektalni otvor se nalaze jedan pored drugog i kada se vrši pritisak na jedan od njih, kao što je to slučaj tokom seksa, vrlo često popusti mišić onog drugog. Osim toga, sam seksualni čin podrazumeva dosta naprezanja stomačmnih mišića, što dodatno utiče na potiskivanje gasova iz creva.

Koje poze treba izbegavati?

Prvenstveno analni seks iz sasvim očiglednih razloga. Isto tako, ne preporučuje i "doggy style". Nameštajući se u pozu koja "otvara" anus, rizikujete da oslobodite gasove. Osim toga, sve poze tokom kojih se vrši pritisak na vaš stomak mogu da dovedu do puštanja gasova.

Analni seks, doggy style, tamabepa, seks Foto-ilustracija: Profimedia

Šta raditi kad se ipak omakne?

Kad dođe do ove situacije, seksolozi i psiholozi se slažu - smejte se! Napravite od toga šalu i nastavite dalje da se "bavite svojim poslom". U pitanju je sasvim normalna, prirodna pojava zbog koje nikako ne treba da se stidite. Mogućnost da sa partnerom pričate i o manje prijatnim stavrima, nečemu čega se stidite, znak je bliskosti u vezi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.

    8. septembar 2019 | 09:54

    Čuj omakne ! Redovno i ja i partnerka, ja zato što se opustitim a ona zbog nabijanja pritiska ! Al se mi smejemo !

  • Maja

    8. septembar 2019 | 10:06

    Desava se da pustim goluba, posebno u dogi pozi kad decko krene malo zesce da zabija, ali bas me briga, najvise volim dogi pozu, pa nek izlaze golubovi, sta da radim. Najbitnije da se decko ne buni ☺

  • Zex

    8. septembar 2019 | 10:11

    Iskreno ne bi mi bilo prijatno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA