Lek za "slomljeno srce" ima svaka trafika, a nikada ne biste pretpostavili o čemu je reč

Ljubavne jade najčešće lečimo tako što potražimo utehu u hrani ili piću, a iznenadiće vas šta zapravo pomaže

  • 30

Svako od nas je makar jednom u životu prošao kroz agoniju zbog raskida i slomljenog srca. Vreme je provereni lek za bol i patnju zbog kraha ljubavi u koju smo dosta ulagali, ali šta raditi dok ne prođe vreme?

Raskid Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak/

Dok ne prebolimo bivšu ljubav, većina nas obično prolazi kroz razne faze koje nisu nimalo dobre po naše zdravlje niti po naš novčanik. Neki tugu utapaju u alkoholu, neki utehu traže u hrani, a ima i onih koji rade i jedno i drugo.

Jedna švedska studija otkrila je šta zapravo pomaže kad nas muče ljubavni jadi. Žvakanje žvake!

Kada patimo, kada smo tužni i nesrećni, nivo hormona stresa je izuzetno visok. Mozak na ovu informaciju reaguje tako što telu šalje signal da mu je potrebno mnogo kalorija (otud objašnjenje što posežemo za hranom kad smo pod stresom).

Žena, devojka, žvaće žvakaću gumu, žvakaća guma, žvaka, žvaku Foto-ilustracija: Profimedia/ Alamy

Zapravo, i nije reč toliko o gladi koliko o simuliranju hranjenja, odnosno žvakanju. A jedini način da predupredite ovu lažnu informaciju jeste da "zaposlite" usta.

Žvakanje će pomoći da ublažite stres, pokretima koji simuliraju unošenje hrane u organizam prevarićete telo da misli da je "nahranjeno", a samim tim i sprečićete mogućnost gojenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA