≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

O, da! Moguće je doživeti orgazam i u snu - da li vam se to nekada dogodilo?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemaju samo tinejdžeri "vlažne snove" i odrasli mogu da dožive vrhunac u snu, potvrđuje nauka...

  • 7

Možda vam teorija o doživljavanju vrhunca kada ste u dobukom snu (a da vas pritom niko ne dodiruje po intimnoj regiji) deluje neuverljivo, međutim, nauka nas uverava u suprotno. Kad je reč o orgazmu, naša podsvest može da učini čuda i to nikada ne treba da zaboravite.

- Iako osećamo fizički efekat orgazma kao nešto što se događa našem telu, doživljaj seksualnog vrhunca se zapravo odvija u našem mozgu - kaže seks terapeut Vanesa Marin - Nije nam potreban nikakv fizički stimulans da bismo doživeli vrhunac.

Studije su pokazale da čak 80% muške i 40% ženske populacije doživljavaju snažne orgazme u toku sna.

Razlika između muškog i ženskog orgazma tokom sna

Muškarac koji je doživeo vrhunac u snu ostavlja vidljive dokaze u vidu semene tečnosti i sperme koja se prilikom ejakulacije izlučila na donji veš.

Kod žena je situacija nešto drugačija. Iako je prilikom seksa u budnom stanju orgazam kod žena propraćen lučenjem vaginalne tečnosti, u snu ne mora biti tako. Studija koja se bavila ovim pitanjem došla je do zaključka da se kod žena vrhunac seksualnog užitka manifestuje ubrzanim lupanjem srca, povišenim krvnim pritiskom, širenjem zenica i pojačanim znojenjem. Većina ženskih ispitanika je potvrdila da im nije potreban fizički stimulans da bi doživele orgazam.

Budući da nema fizičkog kontakta, o čemu to žene i muškarci razmišljaju pa dožive orgazam u snu?

Praćenjem aktivnosti mozga za pre i za vreme orgazma, a koje je obavljeno pomoću magnetne rezonance, došlo se do zaključka da pripadnice nežnijeg pola najčešeće razmišljaju, tačnije sanjaju o dodirivanju intimnih delova - klitorisa, zadnjice, grudi, a u seksualnu fantaziju uključeni su i strastveni poljpci.

Kod muškaraca je podsvest malo jednostavnija. Pripadnici jačg pola ne sanjaju nužno o seksualnim aktivnostima, već je dovoljno da razmišljaju o najprivlačnijim delovim aženskog tela - zadnjici, grudima, usnama i sl.


Može li se namerno "izazvati" orgazam u snu?

Nažalost, ne postoji način da programirate mozak tako da vam tokom dremke obezbedi orgazam. Čak i kada pre spavanja postoji "uvertira" u vidu intenzivnog razmišljanja o seksu ili erotskih fantazija, to ne znači da će se te maštarije nastaviti i kad utonete u san ili vas dovesti do orgazma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA