Ispovest muškarca iz Užica kojeg žena neprestano vara: "Saznao sam da me je varala i pre braka"

Prvo mu se činilo da je napravila jednu grešku, ali kad je zagrebao ispod površine pronašao je niz laži i afera

  • 46

Pre dve godine, supruga mu je rekla da želi da se raziđu, ali je ipak nastavila da živi s njim i da ponaša se kao da su i dalje zajedno, dok se viđala sa drugim muškarcima i imala nekoliko afera, kako fizičkih tako i emotivnih.

- Nedavno sam saznao da me je varala od početka naše veze, još pre braka, i šest godina se viđala i sa "bivšim" dečkom. Kad sam je pitao da mi to objasni, rekla mi je da nije moja žena i da je ne posedujem. Međutim, i dalje se ponaša kao da je moja žena. Šta da radim? Da li treba da se trudim da sačuvam naš brak? - pita nas Ilija B. iz Užica.

Odgovor: Ako ćemo da budemo potpuno iskreni, ovo nam izgleda kao veoma nezdrava veza. Nedostaju vam komunikacija, poverenje i posvećenost, a preljuba je redovno zastupljena.

Šta je ono što vas i dalje drži zajedno?

Rekli ste nam razne stvari koje vam je uradila i zbog kojih ste ljuti, što je u potpunosti razumljivo. Ali, čini nam se da ste vi dopustili ovakvo ponašanje time što niste postavili granice.

Kažete da se i dalje "ponaša kao da je vaša žena". Ona to ne radi sama, već mora imati i vašu saglasnost. Pitamo se zašto ste ovo dopustili?

Problemi, Krevet, Spavanje, Brak, Jorgan, Ćebe, Posteljina, Pidžama, Grejanje, Zima, Jastuk, Jorgan, TAMABEPA, Svađa Foto-ilustracija: Profimedia

Šta želite od vaše veze? Šta je ono što je važno za vas? Jedno istraživanje, koje je trajalo poslednjih 40 godina, pokazalo je da se nekoliko elemenata mora poštovati kako bi veza bila uspešna. Morate izgraditi međusobno poverenje, biti prijatelj jedno drugome, razviti međusobno divljenje, obraćati pažnju jedno na drugo i imati pozitivnu interakciju.

Da li ćete moći da spasite brak zavisi od nekoliko faktora.

Oboje treba da odlučite da zajedno radite na vašoj vezi. Da odlučite kakva bračna dinamika vam odgovara i koja su to odgovarajuća ponašanja koja su prihvatljiva.

Sve mora da bude jasno - od komunikacije do odluka.

Vaša supruga mora da se osvrne na vaš odnos i da se zapita zašto nije mogla da vam se posveti. A vi morate postaviti granice u pogledu toga za šta ste zapravo u stanju da prihvatite u vašoj vezi.

Veliki rad i trudi morate da uložite zajedničkim snagama, ali pojedini parovi su ostajali zajedno i sa mnogo većim problemima od vaših, tako da sve zavisi od toga kako se osećate i da li istinski želite da sačuvate vaš brak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    22. septembar 2019 | 21:29

    Ovakvi sto ne znaju sta da rade kad prsnu pobiju pola sela...

  • Nessa

    22. septembar 2019 | 21:45

    Ajde bre celom selu valja tebi ne valja hahahahahhah

  • Realno

    22. septembar 2019 | 19:53

    Svi koji znaju da ih partner u braku vara a ostaju to znaci da bolje i ne zasluzuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA