≫ 

I Samanta je poseduje: Žene koje najčešće doživljavaju orgazme imaju ovu zajedničku osobinu

Nova studija otkrila je iznenađujuću istinu

  • 1

Ako ste mislili da kvantitet orgazama koje doživljavate tokom seksa zavisi od toga kako vaš partner izgleda, da li vam je privlačan ili li je „obdaren“, prevarile ste se.

Nova studija je otkrila da žene koje najčešće doživljavaju orgazme imaju jednu zajedničku crtu. Zaprvo, više se radi o zajedničkim ubeđenjima. Sve su feministkinje.

Istraživanje koje je ove godine sproveo Centar za promociju seksualnog zdravlja pokazuje da žene koje prihvataju feminizam imaju veće šanse da dožive orgazam tokom seksa. Naravno, količina doživljenih vrhunaca nije nužno pokazatelj i dobrog seksa ili privlačnosti među partnerima.

Par u krevetu, sex, seks, romantika Foto-ilustracija: Shutterstock

Studija, koja je objavljena u časopisu Arhiv seksualnog ponašanja, a u kojoj su učestvovale 462 Britanke heteroseksualnog opredeljenja prosečne starosti oko 40 godina, bavila se pitanjem kako njihovo mišljenje o polnoj ravnopravnosti utiče na to da li će "posegnuti" za glumljenjem orgazma tokom seksa.

Rezultati su pokazali da su žene koje su "zagovarale anti-feminističke vrednosti" u daleko većem broju glumile vrhunac. I mada živimo u patrijarhalnom svetu, postoji veliki broj žena koje imaju "seksističke" stavove, a ono što iznenađuje jeste da upravo one manje uživaju u seksu sa muškarcima.

Takođe, žene kojima je neprijatno da izgovore reč "klitoris" najčešće glume orgazam. Upitane zbog čega se pretvaraju da doživljavaju vrhunac, odgovorile su iz straha da ne povrede partnera.

Zena, seks orgazam Foto: Pixabay.com

Studija sugeriše da su feministkinje daleko manje sklone da na ovaj način „zaštite osećanja partnera“. Takođe je i pokazala da žene koje se osećaju udobno u svom telu vatrenije se bore za pravo na uživanje u seksu, baš poput junakinje serije "Seks i grad", Samante Džouns.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA