≫ 

Sramota me je da priznam partneru da jedino ovako mogu da doživim orgazam

"Kad imam novog partnera, sramota me je da mu kažem šta je potrebno da bih dostigla vrhunac, a ne želim da ga lažem"

  • 1
Problem u braku, impotencija, par u krevetu

Foto-ilustracija: Shutterstock

Nemogućnost da dožive orgazam od "normalnog" seksa, nije nepoznata mnogim ženama. Iako menjaju partnere u potrazi za oni  parvim koji će otključati njihove strasti, zaključak je isti.

Obična penetracija ne može da im pruži užitak. 

Zbog ovog problema, jedna 35-godsšnjakinja se obratila seks-terapeutu.

- Imam 35 godina i nikad nisam doživela orgazam tokom penetracije. Imala sam nekoliko partnera, od kojih sam s nekima bila dugo u vezi, i uživam u seksu, ali vrhunac može da mi pruži samo oralna ili ručna stimulacija. Šta nije u redu sa mnom? Ponekad je teško da objasnim partneru da ništa ne radi pogrešno, da nije do njega što ne mogu penetracijom da doživim orgazam i da to ne znači da ne uživam u seksu. A kad imam novog partnera, sramota me je da mu kažem šta je potrebno da bih dostigla vrhunac, a ne želim da ga lažem.

Zena, seks orgazam

Foto: Pixabay.com

Da se radi o sasvim uobičajenoj pojavi, onoj zbog koje se ni najmanje ne treba stideti, pacijentkinji je objasnila američki psiholog i sekst-terapeutkinja Pamela Konoli.

- Za većinu žena najjača senzacija seksualnog zadovoljstva potiče od stimulacije klitorisa. Vaginalna penetracija dovešće vas do orgazma samo ako su nervni završeci u vašem klitorisu dovoljno angažovani. Ali mnogi ljudi to ne znaju. S vama je sve u redu, vaša seksualna reakcija je potpuno normalna. Pokušajte da pronađete načine da tokom seksa stimulacija klitorisa bude intenzivnija, možda uz manuelnu pomoć (vašu ili partnerovu) ili eksperimentišite sa različitim položajima. Edukujte svoje partnere i pokažite im šta vam treba. U većini slučajeva biće vam zahvalni na jasnim uputstvima.

Da li se i vi stidite da nešto priznate svom partneru?

Video: Radio sa dečjim igračkama, a onda se obogatio na popravkama vibratora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    23. oktobar 2019 | 21:39

    I kod mene mora da se stimulise klitoris. Mi to resimo tako sto pozovemo komsiju, naseg kucnog prijatelja, pa dok imam seks sa muzem komsija mi oralno stimulise klitoris. Orgazam je fantastican.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA