Ispovest Marine iz Beograda: On je mene prevario, a na kraju ja njega tešim - pa, je l' to normalno?

Vrlo neobična situacija

  • 8
par svađa Foto: Pixabay

Tridesetdvogodišnja Marina iz Beograda nalazi se u velikoj moralnoj, ali i emotivnoj dilemi - da li sledi raskid ili jedno novo poglavlje, nije ni sama sigurna. Pročitajte njenu ispovest.

Ovo što se meni dešava ne događa se ni u trećerazrednoj španskoj seriji. Već pet godina sam u vezi sa predivnim čovekom i ne mogu biti srećnija. U prošlosti je patio od ozbiljne kliničke depresije. Ja sam ga upoznala kao normalnog, visokog, prelepog muškarca koji mi je delovao misteriozno. Vremenom je tek uz mene naučio šta je to nežnost, briga, a za njegovo ozdravljenje sam ja najviše zaslužna. Ubrzo je počeo i da se smeje, druži, postao je otvoreniji za svet oko sebe. Međutim, u seksu smo katastrofa. I nikada nije bilo dobro. I bez obzira što je seks nikakav, meni je s njim lepo jer mu se divim i smatram da je nešto najbolje što mi se dogodilo. E, sada ono loše.

Venčali smo se i otišli na medeni mesec. Vratimo se, kad kreće njegov psihički pad. Jedan dan je zaspao i spavao 12 sati. Uplašila sam se da nije opet postao depresivan. Tek šesti dan pokušavam da ga dignem iz kreveta. U međuvremenu pronađem čudnu poruku u njegovom telefonu. Zove se Katarina i ona je žena njegovog kolege. Piše da su se poljubili. Doživljavam šok.

Razgovarali smo dugo, pokušavala sam da budem staložena, poput nekog psihologa, ali ispostavilo se da je on doživeo veći šok od mene koja sam "prevarena", pa sam na kraju ja njega tešila.

Želi da pokušamo sve ispočetka, plakao je, zakleo mi se da nikada neće napraviti takvu grešku i da ga je toliko grizla savest, te da zbog toga nije mogao da ustane iz kreveta.

Kaže da je ona flertovala sa njim i zvala ga na piće, nakon čega ga je poljubila. To me je jako povredilo i osetila sam se nesigurnom, ali opet ne mogu da zamislim svoj život bez njega. Mislila sam da je poseban, a ispostavilo se da je kao i svi.

Još uvek nisam sigurna šta treba da radim…

Odgovor:

Ako jedan par opstaje zato što jedan sprečava ovog drugog da ne propadne, onda će ovaj "spasitelj" takođe propasti i biti okidač što se građevina, odnosno vaša veza urušava.

Niko nije dovoljno jak da održava sebe, nekog drugog i čitavu vezu na nogama. Kralj je go, a vi ste to oboje shvatili.

Uspešni parovi su oni koji sami znaju da se brinu o sebi, i znaju da bi mogli da prežive jedno bez drugog, ali i pored toga odlučuju da budu zajedno. Oni biraju da budu zajedno. Nisu prisiljeni na to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    14. novembar 2019 | 15:10

    Za tebe je najbolje da odes.Da te je voleo ne bi mu palo napamet,da izlazi za zenom od svog kolege.Mislim da on na tebe gleda kao na psihijatra a ne kao voljenu zenu.Ko jednom uradi uradice opet,cim se malo oporavi.Idi I ne okreci se,zivot je jedan ne traci ga.

  • Fernando

    14. novembar 2019 | 18:05

    Klasika, iscrpe te, izlece se ili to delimicno uspeju i onda ti zabiju noz u ledja.Ko jednom napravi glupost bilo koje vrste samo je pitanje vremena kad ce to ponovo uciniti, ali najverovatnije u gorem obliku!spasavati glavu i bezati od takvih

  • Ja

    14. novembar 2019 | 16:49

    Draga devojko-zeno, ti si njemu oslonac ,podrska ,ali nikako "ljubavnica" .Suvise si se posvetila njegovom psihickom stanju i iz cele situacije doziveo te kao prijatelja kome se poverava.U braku supruznici treba da dele sve,ali ako je vas ljubavni zivot -katastrofa- a izasao je sa drugom devojkom,znaci ima vatre u njemu,ali ne za tebe. Nikad neces biti srecna pored njega,patices,a on kao muskarac ima potrebu da se dokaze,sto ne moze isped tebe.Za oboje je najbolje da svako trazi svoj srecniji put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA