• 13

Atraktivne žene imaju manje seksualnih partnera, a ovo je razlog tome

Ovde se muškarci i žene potpuno razlikuju

  • 13

Istraživači su otkrili da su atraktivnije žene sklonije tome da imaju dužu ljubavnu vezu od čisto seksualne, dok su aktraktivniji muškarci sušta suprotnost.

Šta je razlog tome?

Atraktivne žene imaju više uspeha pri postavljanju pravila u ljubavnoj vezi, te su u tome dosta moćnije od muškaraca. Rezultati su čak pokazali da što je atraktivnija žena, imaće manje seksualnih partnera.

Inače, i pored toga što atraktivni muškarci za razliku od ovakvih žena imaju više seksa, studija je pronašla da i jedan i drugi pol bira partnere istog nivoa atraktivnosti i statusa.

Par u krevetu, sex, seks, romantika

Foto-ilustracija: Shutterstock

Iako svi znamo mnoge izuzetke, scenario prelepe žene koja je sa ne tako lepim, a bogatim momkom prema ovoj studiji nije prirodan način uparivanja.

Muškarci koji imaju lepe žene su češće na oprezu, na neki način skeniraju sve oko sebe kako bi konkurenciju uočili na vreme i oterali je od sebe. Žene koje su uverene da izgledaju bolje od svojih partnera priznale su da uživaju u pažnji koju im pružaju. Neke upravo zato radije biraju manje atraktivne muškarce, kažu kako to nema nikakve veze s njihovim materijalnim statusom.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Sudija Dred

    To mozda moze da vazi samo u zemlji gde je radjeno istrazivanje. Ekonomski, socijalni, kulturoloski i brojni faktori nisu isti u svim zemljama tako da ni istrazivanje nije validno. Sa druge strane, pritisak i progon lepih zena je nesrazmeran, one su dobro vidljiva meta pa ih starutje nesrazmerno veci broj muskaraca nego druge zene. Zene koje licno znam, lepotice po svim kriterijumima, ukljucujuci tu i moju sadasnju suprugu, imaju razne strategije kako da se izbore sa cinjenicom da su nekad zbog svog izgleda i diskriminisane, vredjane i ponizavane, izlozene ljubomori odbijenih muskaraca i zavidnih zena... pogotovo kod nas, jer smo mi drustvo koje ne prasta iskakanje iz proseka.

  • ***

    Ja sam lepa,zgodna,obrazovana i mogu da biram. Lupajte minuse i mrzite me.

  • Voja

    Opste je poznato da su manje atraktivne zene promiskuitetnije.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima