Atraktivne žene imaju manje seksualnih partnera, a ovo je razlog tome

Ovde se muškarci i žene potpuno razlikuju

  • 13

Istraživači su otkrili da su atraktivnije žene sklonije tome da imaju dužu ljubavnu vezu od čisto seksualne, dok su aktraktivniji muškarci sušta suprotnost.

Šta je razlog tome?

Atraktivne žene imaju više uspeha pri postavljanju pravila u ljubavnoj vezi, te su u tome dosta moćnije od muškaraca. Rezultati su čak pokazali da što je atraktivnija žena, imaće manje seksualnih partnera.

Inače, i pored toga što atraktivni muškarci za razliku od ovakvih žena imaju više seksa, studija je pronašla da i jedan i drugi pol bira partnere istog nivoa atraktivnosti i statusa.

Par u krevetu, sex, seks, romantika

Foto-ilustracija: Shutterstock

Iako svi znamo mnoge izuzetke, scenario prelepe žene koja je sa ne tako lepim, a bogatim momkom prema ovoj studiji nije prirodan način uparivanja.

Muškarci koji imaju lepe žene su češće na oprezu, na neki način skeniraju sve oko sebe kako bi konkurenciju uočili na vreme i oterali je od sebe. Žene koje su uverene da izgledaju bolje od svojih partnera priznale su da uživaju u pažnji koju im pružaju. Neke upravo zato radije biraju manje atraktivne muškarce, kažu kako to nema nikakve veze s njihovim materijalnim statusom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    16. novembar 2019 | 10:42

    Opste je poznato da su manje atraktivne zene promiskuitetnije.

  • Marko cg primorje

    16. novembar 2019 | 08:38

    Razlog je dignut nos koji para oblake i hod koji zemlju ne dodiruje.

  • Sudija Dred

    16. novembar 2019 | 21:40

    To mozda moze da vazi samo u zemlji gde je radjeno istrazivanje. Ekonomski, socijalni, kulturoloski i brojni faktori nisu isti u svim zemljama tako da ni istrazivanje nije validno. Sa druge strane, pritisak i progon lepih zena je nesrazmeran, one su dobro vidljiva meta pa ih starutje nesrazmerno veci broj muskaraca nego druge zene. Zene koje licno znam, lepotice po svim kriterijumima, ukljucujuci tu i moju sadasnju suprugu, imaju razne strategije kako da se izbore sa cinjenicom da su nekad zbog svog izgleda i diskriminisane, vredjane i ponizavane, izlozene ljubomori odbijenih muskaraca i zavidnih zena... pogotovo kod nas, jer smo mi drustvo koje ne prasta iskakanje iz proseka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA