• 10

Psiholozi su konačno otkrili zašto uhodimo bivše partnere na društvenim mrežama

Probajte da odolite ovom iskušenju

  • 10

Besciljno skrolujete Instagramom i "slučajno" naletite na profil bivšeg i eto - za 10 minuta ste došli do njegovih fotki iz 2014. godine i uspomena sa žurki na kojima ste bili zajedno.

Pitanje koje nas, nakon tog malog virtuelnog izleta, počne mučiti je - zašto?

Naime, kako tvrdi psiholog Suzan Kraus Vajtburn, ova radnja je vrlo uobičajena i ne znači da nešto sa vama nije u redu. Ipak, svojim je istraživanjem došla do zaključka da najčešće završimo na profilu bivšeg na Instagramu zbog druge društvene mreže - Fejsbuka.

Suzan ističe da uspomene koje se pojavljuju na Facebooku osobu vrlo brzo asociraju na trenutke koje su proveli sa bivšom ljubavi. Ne mora se raditi o zajedničkoj fotki, dovoljno je da prikazana uspomena ima samo jedan nostalgični detalj koji će vas podstaći na ovu radnju.

Iako je istakla da je to normalno, Susan napominje da bi trebalo, kad god možete barem da pokušate da odolite tom iskušenju jer bi vas uzastopno pregledanje profila bivše ljubavi moglo poprilično emocionalno uznemiriti.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Komentari

  • Sudija Dred

    Pa niste dali odgovor... ljudi koji gledaju bivse po fb-u i instagramu uvek zele neku emotivnu satisfakciju, bilo da su emocije ostale ili ne. Nekad je cisto da se naslade kako je njima sada bolje nego bivsem partneru... u svakom slucaju, dobro je da se proslost osvesti i da se stavi tacka na neke odnose. Bivsi nikad nisu bivsi bez razloga.

  • fakir

    da, 8 god. cuva moje slike, a ostale ljubavnike ne kači, a ljubav nije, da li mogu da je tužim?

  • Vreme

    Zasto bi uhodio proslost ili nesto sto ne traje vise? To samo ovi za posmatranje mogu i slabog karaktera, ostanite dostojni sebe.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima