Psiholozi su konačno otkrili zašto uhodimo bivše partnere na društvenim mrežama

Probajte da odolite ovom iskušenju

  • 10

Besciljno skrolujete Instagramom i "slučajno" naletite na profil bivšeg i eto - za 10 minuta ste došli do njegovih fotki iz 2014. godine i uspomena sa žurki na kojima ste bili zajedno.

Pitanje koje nas, nakon tog malog virtuelnog izleta, počne mučiti je - zašto?

Naime, kako tvrdi psiholog Suzan Kraus Vajtburn, ova radnja je vrlo uobičajena i ne znači da nešto sa vama nije u redu. Ipak, svojim je istraživanjem došla do zaključka da najčešće završimo na profilu bivšeg na Instagramu zbog druge društvene mreže - Fejsbuka.

Suzan ističe da uspomene koje se pojavljuju na Facebooku osobu vrlo brzo asociraju na trenutke koje su proveli sa bivšom ljubavi. Ne mora se raditi o zajedničkoj fotki, dovoljno je da prikazana uspomena ima samo jedan nostalgični detalj koji će vas podstaći na ovu radnju.

Iako je istakla da je to normalno, Susan napominje da bi trebalo, kad god možete barem da pokušate da odolite tom iskušenju jer bi vas uzastopno pregledanje profila bivše ljubavi moglo poprilično emocionalno uznemiriti.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sociolog

    20. novembar 2019 | 23:31

    Ja sam pogledao da li je bivša obrisala naše zajedničke slike...NIJE...7 meseci nismo zajedno...prevario sam je, još uvek je volim, ali znam da mi nikada neće oprostiti tu glupost...

  • Pobednik

    20. novembar 2019 | 22:20

    Natasa i ja gledam tvoj profil.

  • Vreme

    21. novembar 2019 | 00:59

    Zasto bi uhodio proslost ili nesto sto ne traje vise? To samo ovi za posmatranje mogu i slabog karaktera, ostanite dostojni sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA