≫ 

Naučite da pročitate znake: Evo kako da znate da li mu se zaista dopadate ili je samo ljubazan

Ne ostavljajte sebe u nedoumici, jer nije teško pročitati znake koje nam neko šalje

  • 1
Flert Foto-ilustracija: Pixabay

Koliko puta vam se desilo da se pitate "da li je flertovao sa mnom ili je samo bio ljubazan“? Koliko puta ste se pitali da li vam se osoba koja vam se dopada nabacivala ili je samo bila prijateljski nastrojena i da li ste propustili priliku jer ste bili na odstojanju, nesigurni u svoj zaključak? Kako da odvojite to dvoje i budete sigurni da neko flertuje sa vama?

Ako vam se neko dopada, lako je da pomislite da flertuje sa vama, a ako vam se ne dopada, možete da propustite signale koje vam šalje i da napravite zabunu ukoliko budete lepo prihvatili flertovanje koje ne primećujete, piše Elite Daily.

Zbog toga vam otkrivamo četiri načina da ustanovite šta je u pitanju – da li je neko samo previše ljubazan ili bi hteo da sa vama ima nešto više.

1) Ako vam posvećuje posebnu pažnju, verovatno flertuje

Obratite pažnju na to da li je osoba oko koje se dvoumite fina prema svima ili samo prema vama. Ako imate poseban tretman, znači da je u pitanju flert.

Isto važi i za društvene mreže. Ako neko piše slične komentare svima, a ne samo vama, znači da je samo prijateljski nastrojen.

2) Govor tela može da oda

Govor tela je jedan od najboljih pokazatelja flertovanja. Prijateljski zagrljaj obično ne traje podjednako dugo kao zagrljaj iza kojeg se krije nešto više. Osim toga, manje je fizičkih dodira ako neko ima prijateljske namere, dok će se onaj ko flertuje sa vama potruditi da vas dodirne kad god je to moguće. Osim toga, obratite pažnju na to da li vam se osoba približava i da li održava kontakt očima – to su znaci da je u pitanju flert.

Ipak, neki znakovi su suptilniji, pa pratite da li se naginje prema vama ili mu oči sijaju dok razgovarate, kao i da li je noge prekrstio u vašem ili u suprotnom smeru.

Muvanje, Šampanjac, Belo vino, Flertovanje, Udvaranje, Startovanje, Ljubav, Zaljubljenost, TAMABEPA, Alkohol, Klub, Kafana, Provod, izlazak Foto-ilustracija: Profimedia

3) Ako su vaši razgovori dublji i prisniji, najverovatnije flertuje

Trebalo bi da obratite pažnju na vrstu razgovora koji vodite. Prijateljski razgovori su površniji, dok onaj ko flertuje sa vama želi da zađe dublje, upozna vas bolje i postane prisniji sa vama. On se interesuje za vaš život, vaša interesovanja i prošlost.

Osim toga, obratite pažnju i na komplimente. Ako vam kaže samo da „danas izgledate lepo“, to može biti prijateljski komentar, ali ako čujete da ste „prelepi“ i da „jedva čeka da se opet vidite“, onda možete biti sigurni da je u pitanju flert.

4) I dalje niste sigurni? Evo kako da uvrdite

Svi prethodni znakovi mogu biti od pomoći, ali najpouzdaniji način da budete sigurni jeste da uzvratite flert i vidite šta će da se dogodi. Ako mu postane neprijatno i priču usmeri ka prijateljskijim temama, dobili ste odgovor. Ali ako vam uzvrati, onda znate da flertuje. Naravno, ovo možete da primenite samo ako vam se dopada ta osoba. Da biste bili potpuno sigurni, pitajte ga da odete na kafu bez obzira na to koliko se plašite toga. Gledajte na to sa vedrije strane – bar ćete biti sigurni na čemu ste kada dobijete odgovor.

Ako niste zainteresovani za nešto više od prijateljstva, najbolje bi bilo da ignorišete sve. Ne zovite tu osobu da se vidite da ne biste povredili njena osećanja. Ako budete odstupili, može se desiti ili da osoba shvati vašu poruku i odustane ili da njegove emocije eskaliraju i tek tada je vreme da se izjasnite.

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kica

    29. decembar 2019 | 16:14

    Prosto. Ako si dobra riba sigurno mu se dopadas. Bar je kod mene tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA